maanantai 2. lokakuuta 2017

S Vitun munattomat parasiitit

Euroopan valtti muuhun maailmaan nähden on aina ollut demokratia. Koko eurooppalainen kulttuuri on rakentunut kansanvallan pinnistelystä hallitsevaa eliittiä ja väkivaltakoneistoja vastaan. Kaikki merkittävimmät demokraattiset liikkeet ovat saaneet alkunsa Euroopasta, oli se sitten koko demokratian käsite, Ranskan vallankumous tai yleinen ja yhtäläinen vaalioikeus.

Nyt tämän jalon liberaalin demokratian päälle ollaan tallomassa Euroopassa. Katalonialaiset haluavat äänestää omasta itsenäisyydestään, mihin Espanja on vastannut valjastamalla väkivaltakoneistonsa kirjaimellisesti hakkaamaan äänestäjiä. Se, mitä Kataloniassa tapahtuu, ei eroa enää mitenkään olennaisesti siitä, mitä Turkissa on viime aikoina tapahtunut.

Tai no, eroaa. Nimittäin tällä kertaa eurooppalaiset päättäjät eivät uskalla oikein tuomita ketään. EU:n hallitsijat ovat vihjailleet, että jos Katalonia eroaa Espanjasta, niin EU:hun ei ole sitten liittymistä. Suomalaiset poliitikot taas eivät uskalla sanoa mitään muuta kuin diipadaapaa, jotta eivät suututtaisi ketään. Presidentti Niinistön mielestä "kierre on saatava katkeamaan" ja ulkoministeri Nakkimukin mukaan "Suomi ei mene neuvomaan muita".

Vitun munattomat parasiitit. Teidät pitäisi lätkiä ulkohuussin seinälle liiskaksi vanhalla Hesarilla kuten sontakärpäset, joita olette. Suomen ulkopolitiikan johtajina te olette niitä ainoita suomalaisia, joilla on asiaan mitään sananvaltaa, ja te vain lyllertelette epämääräisyyksissä samaan aikaan, kun poliisi Euroopan sisällä hakkaa mummojen hampaat kurkkuun.

Tässä ei ole kyseessä mikään "kierre", vaan tasan ja ainoastaan se, että Espanja yksipuolisesti on hyökännyt katalonialaisia äänestäjiä vastaan. Katalonialla ei edes ole samanlaista väkivaltakoneistoa kuin Espanjalla. Syyllisiä on tasan yksi, eli Espanja, ja se syyllinen pitää tuomita selvästi ja suorin sanoin.

Ja Suomen TODELLAKIN pitää mennä "neuvomaan", jos viranomaiset murjovat Euroopassa tavallisia kansalaisia. Ulkopolitiikka ei ole sitä, että runkataan raveissa sormi perseessä, vaan ulkopolitiikan tarkoituksena on vaikuttaa muiden maiden politiikkaan esimerkiksi siten, että niissä maissa saisi käyttää äänioikeutta. Tämä on muuten myös sellainen kansainvälinen velvoite, johon Suomi on ihan oikeastikin sitoutunut.

Suomen päättäjien pitää tuomita Espanjan toimet välittömästi ja vetää myös diplomaattinsa pois Espanjasta. Jos ja kun katalonialaiset antavat itsenäisyysjulistuksen, Suomen tulee olla heti ensimmäisten maiden joukossa tunnustamassa se. Muu on pelkuruutta ja väärin.

[pitkätukkaisen ituhipin näköinen netsi Jiri Keronen Facebookissa 1.10.2017. Ulostulo liittyy Katalonian eiliseen itsenäisyyskansanäänestykseen ja Iltalehden uutisartikkeliin Raaka video leviää netissä: Poliisi potkii äänestäjiä silmittömästi Kataloniassa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti