perjantai 27. lokakuuta 2017

S Kolmannen Tuntemattoman kuvauksissa oli rankkaa

Tuntemattomalla sotilaalla mainostetut vissyvedet, kahvit ja vessaharjat herättivät paljon närää. Ilman sponsorointia elokuvaa ei olisi syntynyt, mutta yksityinen raha ei koskaan voi korvata julkista tukea, summaa Louhimies.

– Tämä elokuva oli kokonsa takia ihan poikkeustapaus. Suomessa elokuvan tekeminen on aina kulttuuritoimintaa. Me olemme niin pieni kansakunta, että ei tämä millään muutu bisnekseksi. On poliittinen päätös tukea elokuvaa niin, että meillä on elokuvia omilla kielillämme. Suomalaiset pitävät sitä tärkeänä ja minusta se on oikea valinta.

Eikä kaikkea saa rahalla, huomauttaa Rokkaa esittävä Eero Aho. Väsymys kameran edessä oli todellista, sillä näyttelijät nukkuivat teltoissa, ja tekivät fyysisesti raskaita, pitkiä päiviä. Puolijoukkuetta esittävistä näyttelijöistä hioutui rankoissa kuvauksissa puolijoukkue.

– Kyllä se tuntuu, kun kävelee suolla kymmenen tuntia 30 kilon konekivääri olalla. Se ryhmäytti meidät. Kun kuvattiin jokin kohta niin, että yhdellä oli ase olalla, niin alkuasemiin palatessa joku muu sen aseen kantoi. Me tsempattiin, kannustettiin ja jeesattiin. 

[Näin oli lausuttu Sanna Vilkmanin kirjoittamassa 24.10.2017 julkaistussa kirjoituksessa Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas vie kunnian sodalta, mutta ei sotilailta.]

[Itse näen elokuvan sitten joskus televisiosta ja toivon sen olevan paras näistä kolmesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti