lauantai 21. lokakuuta 2017

S Charlottesvillen virheet ja niiden seuraukset kannattaa pitää kirkkaana mielessä tästä eteenpäin

Liikaan itsetyytyväisyyteen ei kuitenkaan ole syytä. Charlottesvillen tapahtumat saivat paljon huomiota Euroopan mediassa, myös Suomessa, ja sitä epäilemättä yritetään käyttää täkäläisten kansallismielisten tilaisuuksia vastaan. Koska Charlottesville oli propagandavoitto vasemmistoaktivisteille, he saattavat tulevaisuudessa yrittää häiritä kansallismielisten tilaisuuksia entistä näkyvämmin ja aggressiivisemmin. Heidän taktiikkansa on yksinkertainen: jos heidän provokaatioihinsa vastataan, he ovat voittaneet, sillä kuvat rähinöistä ”äärioikeiston mielenosoituksessa” leviävät salamavauhtia jokaiseen olohuoneeseen. Tämän jälkeen voidaan lisätä julkista painetta vääränlaisten poliittisten kokoontumisten kieltämiseksi.

Charlottesvillen virheet ja niiden seuraukset kannattaa siis pitää kirkkaana mielessä tästä eteenpäin. Vahvistuneinakin kansallismieliset ovat edelleen vähemmistössä, ja siinä asemassa voiton saavuttaminen edellyttää suurempaa rohkeutta, parempaa järjestystä, kirkkaampaa strategista älyä ja korkeampaa moraalia kuin vastapuolella.

[kauhistuttava kirjailija Timo Hännikäinen Sarastus-verkkolehdessä 16.8.2017 julkaistussa kirjoituksessaan Mitä voimme oppia Charlottesvillestä?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti