lauantai 21. lokakuuta 2017

S Mies voi synnyttää, jos se on homo

Viime aikojen poliittisista avauksista on tullut mieleeni vaan huonoja kompromissiehdotuksia. Semmosia, että kaikki häviävät eikä kukaan voita.

Esimerkiksi viikonloppuna kohuttiin jotakin siitä, että mies synnytti ja joku sanoi, että ei mies voi synnyttää ja sai bannit tms. Tänään ilmeisesti joku on miettinyt, että voisiko ei-syntyperäinen Suomen kansalainen olla presidentti vai ei, ja tietysti se jakaa myös mielipiteitä rankasti.

Meikä on keksinyt näihin molempiin hyvän, kaikkien osapuolten mielipiteet huomioonottavan kannan.

"Mies voi synnyttää, jos se on homo."

Tämä on hyvä kannanotto, koska se loukkaa niin arvokonservatiiveja kuin arvoliberaalejakin. Arvokonservatiivit loukkaantuvat, koska hyväksytään, että mies voi synnyttää. Arvoliberaalit taas suuttuvat, kun sanotaan, että synnyttävä mies on homo. Mielipide loukkaa kaikkia, se ei ole mitenkään rakentava ja siinä sekoitetaan kaikkia käsitteitä ja asioita niin pahasti, että ei edes tiedä, mistä väärinkäsityksien korjaaminen pitäisi aloittaa. Hyvä mielipide siis.

"Ei-syntyperäinen voi olla Suomen presidentti, kunhan ei ole neekeri."

Tämäkin on hyvä kannanotto, koska tässä oikeastaan riisutaan kaikki paskapuhe ja otetaan suoraan kantaa siihen, mistä hommassa on oikeasti kyse. Myös tämä loukkaa kaikkia, koska toisaalta siinä kielletään syntyperäisyyden merkitys suomalaisuudelle, mutta toisaalta myös osoitetaan uskomatonta suvaitsemattomuutta, rasismia ja umpimielisyyttä. Voi samaan aikaan vastustaa etnonationalismia että olla myös hullun ksenofobinen.

Kompromissit ovat perseestä ja paras ratkaisu kompromissien suhteen on tehdä sellainen ratkaisu, joka ei tyydytä ketään. Meikällä on tähän myös irrallinen, anekdoottimainen todiste. Nimittäin aikoinaan Suomen itsenäistyessä joka puoli mietti, että kyllähän meillä pitää olla vaali- ja äänioikeus, mutta jokaisella oli myös omia näkemyksiään siitä, miten sitä pitäisi rajoittaa. Loppupeleissä jengi päätti tehdä kompromissin, joka ei miellyttänyt ketään, eli kaikille suomalaisille sukupuoleen katsomatta annettiin ensimmäisenä maailmassa yleinen ja yhtäläinen ääni- ja vaalioikeus. Veikkaan, että myös tällaisten kompromissiehdotuksien myötä päästäisiin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Pohjaan veikkaukseni pelkästään tähän yhteen valikoituun tapaukseen ja kiellän kaiken päinvastaisen todistusaineiston.

PS. Koska Internet on typerä paikka, niin joku aivan varmasti uskoo, että olen tosissani. No, teille tiedoksi, että niin olenkin. Sataprosenttisesti tosissani. Teille muille, vähän rationaalisemmille puolestaan sanon, että kyllä, vitsihän tämä on. Liberaalinihilistinä minulle on luonnollisesti yksi ja sama, onko synnyttäjän sukupuoli-identiteetti mies vai nainen. Nationalistina puolestaan näen, että kaikkien kansalaisten tulee olla täsmälleen samassa asemassa johtuen puhtaasti siitä, että he ovat maan kansalaisia. Saa olla eri mieltä.

[Jiri Keronen Facebookissa 12.10.2017]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti