perjantai 27. lokakuuta 2017

S Lääkäri Pekka Reinikainen, laattatettoniikka ja mitokondrio-Eeva sekä Y-kromosomi-Aatami

Ja nyt kreationistinen tektoniikka päihittää evolutionistisen! No päihittää ainakin nopeudessa, kun korkeintaan kymmenen tuhatta, mutta ilmeisesti vain reilut neljä tuhatta vuotta sitten (creation.com- sivuston mukaan vedenpaisumus tapahtui 2304 eaa) ei Argentiinaa ja Madagaskaria vielä ollut edes olemassa! On siinä inkoillakin ollut tekemistä, kun ovat yrittäneet pysyä mantereensa vauhdissa.
Tulipa tästä mieleen, että osuin kai maanantaina surfaamaan AlfaTV:n kanavalle ja näin siellä tutun naaman, Pekka Reinikaisen. Jäin kuuntelemaan hänen haastatteluaan. AlfaTV on avoimesti uskonnollis- ja kreationistissävytteinen kanava eikä haastattelija esittänyt mitään oikeasti kriittisiä kommentteja tai kysymyksiä.

Ohjelmassa Reinikainen, joka lienee jonkinlainen Tarvosen idoli, kertoi, että Etelä-Amerikan manner on lohjennut alkumantereesta ja siirtynyt hiljalleen - hän sanoi, että kynnen kasvuvauhtia, mikä pitääkin varsin hyvin paikkansa - nykyiselle paikalleen. Siis Reinikainen, joka on Suomen tunnetuimpia kreationisteja ja Luominen- sivuston blogisti, sanoo, että Argentiina oli noin 65 miljoonaa vuotta sitten yhteydessä Afrikkaan. No okei, hän myös sanoi, että alkuun nopeus oli kävelyvauhtia! Tämä asettaa siirtymisajan haarukkaan 1 kk - 65000000 v, ota tuosta nyt sitten selvä.

Joka tapauksessa siis Reinikaisen mukaan Argentiina oli yhteydessä etelä-Afrikkaan. Miten tämä sopii yhteen sen kanssa, että Tarvosen mukaan Argentiinaa ei ollut? Ja Argentiinalla tarkoitan tietenkin sitä maaperää, jolla nykyään on Argentiinan nimi.

Tämä puolestaan muistuttaa mieleeni kysymyksen siitä, että Tarvonen usein valittaa, ettemme tiedä, mitä kreationistit oikeasti sanovat. Se on totta, on vaikea tietää, kun eri kreationistit esittävät ihan päinvastaisia väitteitä.

Ai niin, ohjelmassa Reinikainen myös sanoi, että tieteen (tarkoittaa valtatiedettä, jota kreationistit myös ateistiseksi sanovat) mukaan kaikki ihmiset ovat syntyjään yhdestä miehestä ja naisesta. Hänen mukaansa tämä todistaa oikeaksi Raamatun tarinan Aatamista ja Eevasta. Haastattelija ei pyytänyt mitään tarkempaa tietoa tai kritisoinut.

Tottahan tuo on. Kyse on siis mitokondrio-Eevasta ja Y-kromosomi-Aatamista, joista on täällä ennenkin ollut puhetta. Onhan looginen väistämättömyys, että jos maapallolla yleensä elää ihmisiä, minä tahansa hetkenä on olemassa menneisyydessä eläneet mies ja nainen, joiden suoria jälkeläisiä kaikki sillä hetkellä elävät ihmiset ovat.

Tuo tieto vain ei sovi mitenkään Raamatun tarinoihin. Nuo mainitut mies ja nainen kun eivät olleet ensimmäisiä ihmisiä. Ja samaan aikaan heidän kanssaan eli koko joukko muitakin ihmisiä, joiden suorista jälkeläisistä vain yksikään ei enää ole elossa. Nuo mies ja nainen eivät ollenkaan välttämättä ole edes eläneet samaan aikaan eikä heillä tarvitse olla yhteisiä jälkeläisiä. Lisäksi jokainen ihmisen kuolema potentiaalisesti siirtää m-Eevan tai Y-Aatamin arvon jollekin heidän myöhemmistä, suorista jälkeläisistään. Jos maailman ihmiset kuolisivat jossakin suuressa tuhossa niin, että vain Suomeen jäisi pieni ryhmä läheisiä sukulaisia, m-Eeva ja Y-Aatami saattaisivat olla eläneet viime vuosisadalla tai voisivat jopa elää vielä. Ei oikein istu Raamattuun.

Se, että Reinikainen kehtaa mennä suorassa TV-lähetyksessä tuollaisia ääliömäisyyksiä höpisemään, osoittaa, että hän on joko tyhmä ja tietämätön tai epärehellinen.

Vielä tähän samaan syssyyn hilpeä huomioni siitä, kuinka kreationistit halveksivat valtatiedettä, mutta vetoavat siihen heti, jos jokin valtatieteen tulos on edes väkisin runnottavissa Raamatun tai muun kreationistihuuhaan todisteeksi. 

[Raimo Suonio 19.10.2017 Usenet-ryhmän sfnet.keskustelu.evoluutio ketjussa Joko evotiede on ratkaissut nämä ongelmat? siteerattuaan ensin aikaisemmin sanomaansa]

[Ja Timo Pietilä vielä saman päivän aikana tarkensi asiaa lausumalla ryhmässä:]

<Nitpicking> Muiden samaan aikaan eläneiden kanssa on paljonkin suoria jälkeläisiä, ero on vain siinä että *kaikki* nykyään elävät eivät ole niiden muiden kanssa samaa linjaa. Kun nykyaikana kuolee joku saattaa tuo mitokondrio-eeva tai y-kromosomi aatami siirtyä joko eteen tai taaksepäin ajassa. Kumpikin on mahdollista, kun sukulaisuussuhteet menee sopivasti ristiin menneisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti