perjantai 20. lokakuuta 2017

S Katalonian tilanne näytti pahalta 1. lokakuuta 2017

Pahalta näyttää tuo Katalonian tilanne tällä hetkellä. Katalonian poliisihan ei ole tuossa väkivallassa mukana vaan poliisit on tuotu muualta. Jos Katalonian poliisi päättää auttaa katalonialaisia niin siinä ei olla kaukana sisällissodasta. Joka tapauksessa toivotan onnea ja menestystä katalonialaisille. Jos he haluavat itsenäisyyttä niin heillä on siihen oikeus.

Mitä taas tulee Ahvenanmaan itsenäistymiseen niin sen kun häipyvät ja pärjäävät omillaan. Pistää vaan mietityttämään se, että alue on jo nytkin sotilaallinen tyhjiö ja Ahvenanmaan oma puolustuskyky on nolla ja se taas saattaa saada Moskovassa aikaan ikävän ahaa-elämyksen. Asiassa saattaisi olla uhka että Maarianhaminasta tulisi Mariegrad. Joka tapauksessa olisi suorastaan välttämätöntä että Suomella (kun Ahvenanmaa vielä osa sitä on) olisi Ahvenanmaalla pysyviä niin maa- kuin merivoimien yksiköitä.

[nimimerkki "Yrjöperskeles" 1.10.2017 Ryppy & Reikä -sarjakuvablogin merkinnän Ryppy ja Katalonia lukijakommenteissa. Samana päivänä pidettiin Kataloniassa kansanäänestys itsenäistymisestä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti