maanantai 30. lokakuuta 2017

S Millä konstein Espanja menetti pelin Katalonian suhteen

Espanja härväsi sillä kun korkein tuomioistuin hylkäsi uuden autonomia-mallin joka ehti olla hetken käytössä. Se olisi kai kelvannut Katalonialle. Kun se revittiin niin Kataloniassa todettiin että pistetään sitten itsenäisyys päälle.

Itsenäisyydellä on usein ollut hieman enemmän vastustajia kuin kannattajia. Jos äänestys olisi sujunut rauhallisesti ja jos vaikka itsenäisyyden vastustajat olisivat voittaneet niin Espanja olisi voinut vedota ettei itsenäisyydellä ole enemmistön tukea.

Kataloniassa on epäilyttänyt miksi vasurit aina fanittaneet sitä niin kovasti. Siellä on vasureilla pitkät perinteet. Ulkomaisetkin vasurit ovat niin kovasti sen puolella ja haluaisivat sen itsenäiseksi. Onko se sitä parempaa nationalismia vai haaveileeko ne että sinne pistettäisiin jokin kommarivaltio? Olisiko itsenäinen Katalonia nuivempi kuin Espanja vai pahempi suvakki?

Toisaalta vaikka kommarit olisivat voittaneet Espanjan sisällissodan ja Francon joukot hävinneet, niin veikkaan etteivät kommarit olisi päästäneet Kataloniaa itsenäistymään.

Oman hallinnon perinteitä Katalonialla on.

https://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Catalonia

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Catalonia

[nimimerkki "vieras" 5.10.2017 Ryppy & Reikä -sarjakuvablogin merkinnän Ryppy ja Katalonia lukijakommenteissa. Vähän aikaisemmin eli 1. lokakuuta, jolloin ao. blogimerkintäkin oli julkaistunut, oli pidetty Kataloniassa kansanäänestys itsenäistymisestä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti