lauantai 21. lokakuuta 2017

S Hikipedian toimittajat eivät ole helppoja maaleja

Emme myöskään vältä ns. helppoja maaleja. Päinvastoin. Pahimmat ja julmimmat artikkelimme koostuvat itse asiassa lähes tulkoon sitaattikokoelmatasoisista jutuista. "Mustamaalaus" on monien kohdalla lähdeviitteistetty pelottavallakin tasolla. Juuri siksi että ilman tätä notaatiota saattaisi tulla noottia notaarilta. Sanotaan näin että jos ei halua parhaita sitaattejaan ruudunkaappauksien kanssa oman nimensä yhteyteen ei kannata kännissä ja läpällä lähteä omiin juhannustansseihin. Olemme hyvin pahoillamme että vasemmistolaiset julkkikset (keitä he sitten ovatkaan) eivät ole tehneet mitään yhtä verevää ja terminologisesti värittynyttä. Sitä se poliittinen korrektius omissa sanavalinnoissa ja käytöksessä teettää.
1: Olen tässä yhteydessä tietoinen siitä että itsestäni saisi aika kauhean hikipedia-artikkelin verrattuna muihin ylläpitäjiin. Olen käyttänyt varsin värikkäitä ilmaisuja varsin erikoisille ihmisille kontekstissa jossa terve ymmärtäisi vaieta ja paeta. Minusta ei ole artikkelia koska olen ns. turha yksilö. En ole tarpeeksi kuuluisa, rikas tai vaikutusvaltainen. Paskiaisuuskynnys olisi kyllä parasta hikipedia-tasoa. Mutta sillä ei pääse pitkälle. Pyrimme välttämään muutenkin tuntemattomista ja ei-julkisuudessa laajasti olleista kirjoittamista. Esimerkiksi koulukavereita ei saa pilkata. Ei vaikka "matti kuinka olisi homo". Tämän tietää jopa vitosluokkalaiset jotka ovat juuri ja juuri riittävän juveniileja kanavallemme. Osa onkin tässä ymmärtänyt että paras tapa on tehdä itsestä riittävän herjaava artikkeli. Henry Laasanen on esimerkiksi aika suurelta osin tehnyt oman juttunsa. Tilanne on kuten Jouko Piho on asian ilmaissut ; hikipediaan pääsee heti jos on joku. Sitä ei pidä ottaman loukkauksena (vaikka sisältö tuskin tuntuu hyvältä emmekä oleta että kukaan on sellainen että "pilkatkaa lisää, taputapu"). Se pitää huomioida sinä että on ylipäätään tehnyt jotain josta on jäänyt jälki johonkin. 

[eräs hyvä nettituttuni blogissaan 31.8.2017. Mies oli kirjoittanut ko. tekstin, koska filosofi Jukka Hankamäki oli syyttänyt Hikipediaa väärämieliseksi.

[PS. Olen muuten itse toiminut Hikipedian avustajana. Sen näkee tästä. Sivu joka on jo jossain määrin vanhentunut.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti