torstai 3. toukokuuta 2018

S Ovatko loukkaantujat nykyään myös suojeltu vähemmistö?

Putous-ohjelmassa oli hiljattain sketsi, jossa äidille ja isälle syntyi vauva. Vanhemmat eivät halunneet määritellä lasta pojaksi, sillä se voisi yhtä hyvin olla tyttökin. Tosin lapsi saattoi hyvin olla hirvi tai sopulikin – tai vaikkapa lipasto.

Väärin! Näin ei saa Suomessa 2018 enää vitsailla, sillä niin... joku jossain saattaa loukkaantua. Ja niin loukkaantuikin – sosiaalisen median päivystävät mielensäpahoittajat ja tietysti heidän uskollinen äänenkannattajansa Nyt-liite. All the usual suspects.

Ei siinä mitään. Näitä loukkaantumisaaltoja tulee nykyään lähes päivittäin. Huolestuttavaa kuitenkin oli, että Putouksen tuottaja lähti harmittelemaan sketsiä ja totesi, että se epäonnistui.

Sketsin lähtökohtana ei ollut sukupuoli-identiteetin kustannuksella vitsaileminen vaan vanhempien, jotka eivät halua lokeroida vauvaansa mihinkään. Sketsi kohdistui sukupuolivähemmistöjen nimissä puhuviin ja heillä ratsastaviin, ei sukupuolivähemmistöihin itseensä. Silti tuottaja julisti, että sketsi epäonnistui.

Ovatko loukkaantujat nykyään myös suojeltu vähemmistö? 

[Sanna Ukkola Ylen blogissaan 8.3.2018 julkaistussa merkinnässä Anastasia Steelen ja Mr. Greyn kielletty rakkaus]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti