Niin. Toivoisi, että myös hoitajat ja vaikkapa vastasyntyneiden kanssa tekemisissä olevat kätilöt uskoisivat lääketieteeseen.
Te teette töitä riskiryhmiin kuuluvien potilaiden kanssa: vanhusten, vauvojen, raskaana olevien, sairaiden ihmisten kanssa. He tulevat teidän luoksenne saamaan hoitoa, eivät ylimääräisiä pöpöjä. Jos ette usko lääketieteeseen, vaihtakaa alaa.
Influenssa aiheuttaa vuosittain satoja kuolemia Suomessa - ja juuri nämä riskiryhmät ovat heikoimmassa asemassa. On täysin vastuutonta työskennellä riskiryhmien kanssa eikä pitää huolta omasta terveydestään. Influenssa kun tarttuu jo silloin, kun sen kantajalla ei ole vielä oireita.
Kapinahoitajat korostavat, että influenssarokotteen turvallisuudesta ja tehosta ei ole takuita.
Influenssarokotteen tehossa onkin toivomisen varaa, mutta se on paras mahdollinen suoja influenssaa vastaan. Rokote on myös turvallinen, vakavia haittoja ilmenee erittäin harvoin. Nyt markkinoilla olevia influenssarokotteita on käytetty 70-luvulta lähtien.
Hoitohenkilökunnan rokottaminen influenssan varalta vähentää tutkitusti potilaskuolemia.
Eriskummallisinta tapauksessa on, että ammatti-ihmiset alkavat taistella lääketiedettä vastaan.
Kampanja on vaarallinen, koska se saattaa antaa maallikoille käsityksen siitä, että tämänkaltainen ajattelu olisi ammattilaisten keskuudessa jotenkin hyväksyttyä tai yleistä. Näin ei ole.
[Näin oli lausuttu Sanna Ukkolan kirjoittamassa 13.4.2018 Ylen sivuilla julkaistussa kolumnissa Kun hoitaja rokotekapinaan läksi.]
[PS. Mutta kyllä tällainen kapinointi lääketiedettä vastaan johtaa tilanteeseen, jota kuvaa englantilaisen luonnontutkijan Charles Darwinin kuuluisimman kirjansa eräässä painoksessa mainitsema iskulause Survival of the Fittest. Usein ne sopivimmat eli eloonjäävät tullevat olemaan niitä, jotka uskovat lääketieteeseen. Lisäksi on muutama sellainen ihminen, joilla on luonnostaan hyvä
vastustuskyky ao. asiaa kohtaan sekä sellaiset, jotka säästyvät silkan hyvän
tuurin ansiosta.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti