Australian hallituksen lainopillinen neuvonantaja Christian Porter lupasi keskiviikkona Australian toivottavan eteläafrikkalaiset farmarit tervetulleeksi maahan, kertoo Breitbart.
Etelä-Afrikan vainotut maanviljelijät kamppailevat heitä kohtaavan väkivallan ja vainon kanssa. Porterin omassa vaalipiirissä on jo ennestään yli 5 000 eteläafrikkalaissyntyistä asukasta.
– He ovat kovia tekemään työtä ja tuovat merkittävän panoksen paikalliseen yhteisöön, hän painotti. Hän sanoi virastonsa auttaneen jo viiden vuoden ajan eteläafrikkalaisia maahanmuuttoa koskevissa asioissa.
[Näin oli lausuttu Petri Saarelan kirjoittamassa 21.4.2018 Kansalainen-verkkolehdessä julkaistussa uutisartikkelissa Australia toivottaa Etelä-Afrikan vainotut maanviljelijät tervetulleeksi – “Mitä enemmän, sen parempi”.]
[PS. Afrikassa elettiin kansainvaellusten aikoja. Kyse oli bantukansojen kansainvaelluksista. He pikku hiljaa vyöryivät etelään ja vuosisatoja sitten he veivät elinalueita nykyisten sanien ja khoiden esi-isiltä. Sitten eteläiseen Afrikkaan saapuivat valkoiset. He rupesivat myös viemään mailta saneilta ja khoilta. Lisäksi he veivät maita bantukansoilta. Myös zuluilta. Zulut olivat hurja soturikansa, joka tykkäsi orjuuttaa ja pakkovärvätä muiden kansojen edustajia. Sille hommalle tuli kyllä sitten stoppi. Myöhemmin perustettiin alueen eteläisimpän osaan Etelä-Afrikan tasavalta, joka otti linjakseen kurjan rotuerottelun. Vuonna 1994 maassa pidettiin vihdoin ensimmäiset sellaiset vaaalit, joihin neekerit, sanit, khoit, sekarotuiset ja intialaisperäisetkin asukkaat saivat osallistua täysivaltaisina kansalaisina. Vallansiirto valkoisten diktatuurista enemmistövaltaan sujui melko mukavasti. Suuri ansio tästä kuuluu rotuerottelua vastustaneelle toisinajattelija Nelson Mandelalle, josta tuli rauhanomaisen vallanvaihdon ikoni. Sittemmin Etelä-Afrikassa on menty jonkin verran naapurimaa Zimbabwen suuntaan. Maan parlamentti on päättänyt, että valkoisille maanviljelijöille ei tarvitse maksaa heidän maistaan vaan ne voidaan ottaa haltuun tuosta noin vain. Tarkoitus on ilmeisesti vähittäinen ja rauhanomainen muutos, sellainen, joka mahdollistaisi viljelyn jatkumisen aikaisemmilla valkoisten omistamilla mailla. Epäilen itse henkilökohtaisesti, onko sellainen mahdollista. Joka tapauksessa, jos nämä ihmiset joutuvat Etelä-Afrikassa tyhjän päälle, niin he vievät varmaankin mielellään tietotaitonsa sellaiseen maahan, joka niitä arvostaa. Mikäli heidän maastamuuttoaan ei estetä.]
[Ja jos joku rupeaa nyt leukailemaan siitä, että miksi minä
maahanmuuttokriittisenä ihmisenä suhtaudun tässä myötämielisesti
Etelä-Afrikan entisten valkoisten maahanmuuttajien vastaanottoon, niin
kysehän ei ole siitä, että minä kategorisesti vastustaisin kaikkea
maahanmuuttoa. Hyväksyn omaa maatani hyödyttävän maahanmuuton ja
vastustan vanhingollista maahanmuuttoa.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti