torstai 17. toukokuuta 2018

S Ei loputtomille sosiaaliprojekteille radikalisoitumisen estämiseksi

Radikalisoitumisen taustalla voi olla monta syytä: sosiaalisia, psykologisia tai epäoikeudenmukaisuuksiin liittyviä.

Harvalla maalla on kuitenkin yhtä puhtaat jauhot pussissa kuin Suomella. Suomi ei ole koskaan valloittanut yhtäkään muslimimaata, lietsonut aseellisia konflikteja tai kohdellut kaltoin muslimeita. Täällä kaikki saavat tasavertaiset mahdollisuudet harjoittaa omaa uskontoaan ja pärjätä yhteiskunnassa. Kaikille on samat palvelut. Ei pitäisi olla mitään syytä sille, että täällä joku vihaa yhteiskuntaa ja haluaa kostaa.

Siksi on yllättävää, että rikosseuraamuslaitoksen mukaan voimakkain radikalisaatiolle vankiloissa altistava tekijä Suomessa on katkeruus. Suomi rankataan jatkuvasti maailman kärkeen tasavertaisuuden ja onnellisuuden tilastoissa. Jos täällä onnistuu katkeroitumaan, on vika kyllä muualla kuin järjestelmässä.

Suomen valtio on päinvastoin ollut ehkä jopa hieman liian löysä, kun on sinisilmäisesti antanut kaikkien harjoittaa omaa maailmankatsomustaan ja samalla antanut jihadisteille mahdollisuuden palata takaisin yhteiskuntaan ja sosiaalisten erityispalveluiden piiriin. Nyt viimein aika myöntää, että poliittinen islam on vaarallinen ideologia. 

[Alan Salehzadeh, uussuomalainen geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija, blogissaan 9.5.2018 julkaisemassaan merkinnässä Radikaali-islamistien määrä kasvaa – Lisätäänkö sosiaalipalveluita vai riisutaanko kansalaisuus?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti