keskiviikko 16. toukokuuta 2018

S Entinen KGB-mies Vladimir Putin suoritti tehokkaan takinkäännön

Venäjän kyvyllä käyttää länttä hyväkseen on myös pitkälle ulottuvat kulttuuriset juuret. Lännessä käynnissä olevan ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden” vallankumouksen siemeniä kylvi Venäjä vuosikymmenten ajan. Tämän prosessin pääpiirteitä kuvaili paljon varhaisempi loikkari, Juri Bezmenov, joka selitti miten moraalin rappeuttaminen oli avain vapaan yhteiskunnan kulttuuristen normien heikentämiseen. Länsimaisiin yhteiskuntiin ilmaantuneet rajut jakolinjat ovat pitkälti tämän uusmarxilaisen ajattelutavan tulosta.

Kukaan ei ymmärrä tätä paremmin kuin vanha KGB-mies Vladimir Putin. Nyt lännen demoralisaatio on saavuttanut sellaisen liikevoiman, että hän on onnistunut suorittamaan nerokkaan takinkäännön. Ryhtymällä perhearvojen puolustajaksi hän kykenee nyt tavoittamaan juuri ne, jotka olisivat ennen olleet jyrkimpiä kylmän sodan miehiä. Kun kolmannen sukupolven marxilaisuus leviää yhä laajemmalle, uskonnolliset konservatiivit kääntyvät Venäjän uuden kulttuurinormiston puoleen. Lauren Southernia estettiin äskettäin pääsemästä Britanniaan, ja viranomaiset ilmeisesti kysyivät häneltä kuulustelussa, kannattiko hän kristittynä autoiskuja muslimeja vastaan. Mitä enemmän tällaista ”edistystä” pakkosyötetään lännessä, sitä useammin Putin toivoo kuulevansa hokeman: ”Venäjällä tällaista ei tapahtuisi.” Ja samalla hänen sisäpolitiikkansa kohentaa homofobisen konservatismin kauhukuvaa, joka radikalisoi edistysmielisiä entisestään. Jos polarisaatio on tie kaaokseen, Putinilla on ohjakset käsissään.

[Toby Guise, Lontoossa asuva journalisti ja kirjailija, alun perin 16.3.2018 Taki’s Magazinessa julkaistussa kirjoituksessaan Russia on Earth, jonka kauhistuttava kirjailija Timo Hännikäinen oli ystävällisesti kääntänyt Sarastus-verkkolehteä varten]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti