keskiviikko 23. toukokuuta 2018

S Nörtit ovat nimenomaan mieshierarkian pohjasakkaa eivätkä etuoikeutettuja

Feministifoorumeilla henganneena (terkkuja feministiryhmä!) tiedän suhteellisen tarkkaan miten tällaiseen tietoon reagoidaan. En jaksa uskoa että kukaan tajuaa katsoa peiliin ja sisäistää miten pahasti syrjiviä ovat olleet. Feministit ovat oikeassa siinä että jokainen on sokea omille etuoikeuksilleen, ja kukaan ei ole tässä yhtä sokea kun feministit.

Heidän reaktionsa tulee olemaan enimmäkseen nauraminen. He voivottelevat valkoisia miesrukkia ja juovat miesten kyyneleitä ja nauravat herkkiä miesegoja.

Mutta he eivät näe kokonaisuutta pidemmälle. He näkevät vain yhden hegemonisen ryhmän ja maalaavat sen hyvin valikoivasti. Nörteillä on oltava voimaa ja valtaa, koska Bill Gates ja muut julkkisnörtit ovat rikkaita ja voimakkaita! Se että Gatesin valta ei mitenkään tartu muihin nörtteihin menee kokonaan heiltä yli hilseen.

Mutta nörtithän ovat miehiä, heillähän on se miesten etuoikeus, male privilege jos oikein englanniksi sanotaan. Paitsi että ei, nörtit ovat nimenomaan mieshierarkian pohjasakkaa. Heillä ei ole minkäänlaista miehuuden etuoikeutettua asemaa.

Mutta mikään näistä ei tule avautumaan. Sympatia nörteille kielletään ja samalla nörttejä vaaditaan osoittamaan sympatiaa muita sorrettuja ryhmiä kohtaan.

Ja mikä onkaan parempi tapa saada joku vihaamaan sinua? Sinä et saa tätä mitä haluat, mutta tuo toinen ryhmä saa. Ja sinun pitää muistaa miten etuoikeutettu oletkin, vaikka sinulla ei ole mitään.

Tämä ei ole polku kohti parempaa maailmaa. Ei ainakaan tasa-arvoisempaa sellaista.

Ja jos et vielä vakuuttunut, muista sana nörtti. Se on syrjivä ja pilkkaava sana, mutta muuta meillä ei ole. Jos se ei sinusta ole pilkallinen, kuulut samaan ryhmään joka tänäkin päivänä vielä puolustaa neekeri-sanan käyttöä. Se ettei se sinusta tunnu pilkalliselta ei ole mikään universaali pilkan mittari.

[Näin oli lausuttu Tämä päivä -blogissa 19.3.2018 julkaistussa merkinnässä Nörttejä on sallittua syrjiä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti