torstai 10. toukokuuta 2018

S Korkea-arvoisen virkamiehen on myös näytettävä puolueettomalta

Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden emeritus-professori Pekka Viljanen ymmärtää niitä, jotka ovat epäilleet Helteen puolueettomuutta kevään tes-neuvotteluissa.

Vähäpätöinenkin tunnustelu- ja neuvonpito uudesta työpaikasta sovittelukiireiden keskellä luo ikävän varjon sovittelijan ylle.

Helle itse on vakuuttanut useaan kertaan, että hän on aina toiminut sovittelijana ehdottoman puolueettomasti.

– Ongelmana ei ole se, mitä asianomainen itse ajattelee. Ongelmana on se, miltä hänen toimintansa näyttää ulospäin, Viljanen sanoo.

– On täysin mahdollista, että hän on toiminut täysin puolueettomasti. En minä sitä väitä. Se ei kuitenkaan vielä riitä. Toiminnan on myös näytettävä puolueettomalta.

[Näin oli lausuttu Ari Mölsän kirjoittamassa 7.5.2018 Ylen sivuilla julkaistussa uutisartikkelissa ”Oikeuskanslerin tulisi tämä selvittää” – Oikeusoppineet oudoksuvat Minna Helteen loikkaa työnantajaleiriin. Artikkelissa käsitellään siis sitä, että vasta työmarkkinaneuvotteluissa mukana olleen valtakunnansovittelija Minna Helteen loikka valtakunnansovittelijan virasta työnantajaleiriin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi on loksahduttanut monet järkevätkin leuat. Minun mielestäni oikeutetusti.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti