sunnuntai 27. toukokuuta 2018

S "Sukupuolittuneet rakenteet ja muurit"

Ylen artikkelin mukaan setäkuiskaamista pidetään keinona sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, sillä ”miehet eivät välttämättä näe niitä sukupuolittuneita rakenteita ja muureja, joihin naiset työelämässä törmäävät”.

Päivän Byrokraatti on samaa mieltä: miehet eivät todellakaan näe näitä rakenteita ja muureja. Eivät myöskään ketkään muut, jotka eivät ole kiinnostuneita amerikkalaisista vasemmistojulkaisuista kopioiduista, uusfeministisistä ja uudelleenpaketoidulta marxismilta haiskahtavista teorioista.

Syy on siinä, että paljosta puheesta huolimatta väitettyjä ”rakenteita ja muureja” ei konkreettisesti rautalangasta vääntäen ja esimerkkien kautta selitetä niin, että normaali ihminen voisi ne ymmärtää.

Esimerkiksi, ”Pertti, Timo, Lasse, Elina, Tiina ja Salla työskentelevät samassa työpaikassa. Tilanne on tämä-ja-tämä. Muuri rakentuu tähän, koska tämä-ja-tämä. Rakenteet ovat tällaiset-ja-tällaiset ja ne johtuvat tästä-ja-tästä. Muureja ja rakenteita voisi ehkäistä toimimalla näin-ja-näin, josta yritys hyötyisi näin-ja-näin.” Jos esimerkkejä todella olisi, kuvaus voisi olla helppo ja ymmärrettävä.

Toistaiseksi esimerkit ovat kuitenkin jääneet kuulematta.

Eipä siis ihme, että useimmat ihmiset eivät ymmärrä, mistä tässä oikein on kyse ja ihmettelevät väitettyjä ”epätasa-arvoisia muureja ja rakenteita”. Niistä hokemisen ja kahteen leiriin jakamisen sijasta olisi toivottavaa saada lisää rakentavaa keskustelua, jossa ihmisiä ei leimattaisi. 

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivuston sivuilla 10.5.2018 julkaistussa artikkelijutussa Voisiko Yle kirjoittaa samaan sävyyn räpätädeistä kuin setämiehistä?.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti