tiistai 17. heinäkuuta 2018

S Venäjän juntan johtaja Vladimir Putin nauttii nyt kaviaaria

Edustajainhuoneen puhemies ja Trumpin puoluetoveri Paul Ryan totesi, että Venäjän sekaantuminen [Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin] on täysin selvä asia.

Hänen mielestään Trumpin pitäisi muistaa, ettei Venäjä ole Yhdysvaltain liittolainen ja että hänen pitäisi vaatia Venäjää tilille teoistaan.

Republikaanisenaattori Bob Corker taas totesi, että Trumpin kommentit saivat Yhdysvallat näyttämään heittopussilta. Corker arvioi uutiskanava CNN:lle, että Putin on varmasti tyytyväinen tapaamiseen ja nauttii nyt kaviaaria.

Trumpia usein kritisoineen republikaanisenaattori John McCainin mielestä tapaaminen oli pohjanoteeraus Yhdysvaltojen presidenttien lähihistoriassa.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 16.7.2018 julkaistussa Simo Ortamon kirjoittamassa uutisartikkelissa Trumpin puheet Helsingissä järkyttävät kotimaassa: "Maanpetos", "Sai Yhdysvallat näyttämään heittopussilta".]

[PS. Itse pidän presidentti Trumpia nykyisin epäisänmaallisena henkilönä. Ja lisäksi haluaisin esittää kysymyksen: "Mitä tarkoittaa 'russofobia'?" Oikea vastaus ei ole, että käsite tarkoittaa sairaalloista venäläisten tai venäläisyyden pelkoa, vaan se, että russofobiaan ovat sairastuneet kaikki ne, jotka suhtautuvat kriittisesti Venäjän hallitsevaan Vladimir Putinin johtamaan sekurokratiajunttaan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti