tiistai 31. heinäkuuta 2018

S Mihin kansanryhmän huomioimattomuus politiikassa johtaa

Suomessa poliisit kirjoittivat vuonna 2015 demokratian kriisistä, ja silloin he tarkoittivat sillä sitä, että usea äänestäjä oli laittanut luottamuksensa Perussuomalaisiin, mutta Perussuomalaiset eivät onnistuneet yhtä ainutta relevanttia vaalilupaustaan pitämään, vaan kansalaiset saivat lähinnä vain kokoomuslaista politiikkaa. Monissa vasemmistolaisissa piireissä tätä ihmeteltiin suuresti, että onko poliisit sikoja, kun heille demokratia on sitä, että ajetaan Perussuomalaisten politiikkaa. Ei ole. Vasemmistolaiset ymmärsivät väärin. Pointti oli se, että kun on tarpeeksi iso väestön osa, jonka mielipiteet ei näy politiikassa vaikka kuinka aktiivisesti äänestäisivät, niin tämä on kriisi, sillä se johtaa kahden asian lisääntymiseen; nukkumiseen vaalipäivinä, koska luottoa ei ole, ja toiseksi ei-demokraattiseen vaikuttamiseen kuten radikaaliin kansalaisaktivismiin.

[Tommi O. Pälve blogissaan 20.7.2018 julkaisemassaan merkinnässä Demokratian kriisi - Miten toimia, kun kansa äänestää väärin?]

2 kommenttia:

  1. Pälve on hieman väärässä katsoessaan, etteivät Perussuomalaiset pystyneet pitämään yhtään vaalilupauksistaan.
    Eihän kyse ollut siitä ettei olisi pystytty, vaan vain siitä ettei Soini halunnut mitään muuta kuin oman henkilökohtaisen hillotolppansa. Viis puolueesta, äänestäjistä, Suomen kansasta ja valtakunnasta.

    Mielestäni Jussi Halla-ahon olisi oikeastaan pitänyt muuttaa puolueen nimi sen puhdistamisen jälkeen:
    nimeen "Perussuomalaiset" kun liittyy liian monen kansallismielisen äänestäjän mielessä edelleen Suomen poliittisen historian raskaimman petoksen leima, vaikka sille ei ole enää mitään katetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi Kepu ja Kokoomus eivät olleet aikoneetkaan ilmeisesti hyväksyä mitään Perussuomalaisten tavoitteista toteutettaviksi. Mutta he olivat tosiaan hyvää kaveria Soinille.

      Puolueen nimen muuttaminen olisi ollut jonkinlainen riski, kun Siniset olisi nimenmuutoksen jälkeen voinut muuttaa oman nimensä Perussuomalaisiksi ja tulla näin "tunnetuksi" vanhana puolueena. Ja vaikka Siniset ei sellaista olisikaan tehnyt, niin uuden nimen läpilyönti vaaleja varten olisi ollut tuskallista. Varsinkin kun Sinisetkin olisivat olleet samoilla apajilla. Ei Sinisille pidä antaa ansiotonta arvonnousua.

      Muuten voisin kannattaa puolueen nimen muuttamista. Perussuomalaisilla olisi siihen varaa vankkana eduskuntapuolueena. Taloudellisesti siis. Nimenmuutokset maksavat.

      Poista