keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

S Vieläkin hyvin suosittu puolue Demokraatit on menettänyt paljon Yhdysvalloissa viime aikoina

Clintonin demokraattinen puolue on menettänyt lähes kaiken valtansa Washingtonissa. Mikä on mennyt vikaan?

– Demokraatit heräävät aamulla ja huomaavat menettäneensä 30 kuvernööriä ja 30 kongressin jäsentä maassa, jossa heillä on suurin kannatus lähes jokaisessa mielipidetiedustelussa, sanoo Clinton.

– Sitten he kysyvät: Voi hyvä Jumala, miksi näin pääsi käymään? Niin kävi, koska he eivät tehneet tarpeeksi kovasti töitä eivätkä ojentaneet kättään riittävän laajalle.

Demokraattista puoluetta on syytetty siitä, että se on entistä enemmän uponnut identiteettipolitiikkaan ja korostanut harvojen oikeuksia enemmän kuin yhteistä hyvää.

– Ihmiset pitäisi saada tuntemaan, että heillä on enemmän yhteistä toistensa kanssa kuin erimielisyyksiä, Clinton sanoo.

Demokraatit tarvitsisivat Clintonin mukaan ”käytännönläheisiä ihmisiä, jotka ratkaisevat ongelmia”. Esimerkiksi hän nostaa virginialaisen Danica Roemin, Yhdysvaltain ensimmäisen osavaltion edustajainhuoneeseen valitun transsukupuolisen poliitikon. Roem keskittyi voitonpuheessaan paikallisiin liikenneongelmiin eikä seksuaaliseen identiteettiinsä. 

[Näin oli lausuttu Yhdysvaltain entistä presidenttiä Bill Clintonia (virassa vuosina 1993-2001) käsittelevässä Ilta-sanomat -lehdessä 20.6.2018 julkaistussa artikkelissa Erikoishaastattelu: Bill Clinton teki paluun julkisuuteen – löytää Trumpista yhden hyvän puolen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti