maanantai 30. heinäkuuta 2018

S Pride-marssin kaupallistumista ei saa kritisoida

Suosittu bloggaaja Karoliina Sallinen-Pentikäinen puolestaan julkaisi Pride-marssin jälkimainingeissa kolumnin, jossa hän kyseenalaisti Priden ympärillä vallitsevaa huumaa ja tapahtuman kaupallistumista.

Vaikka Sallinen-Pentikäinen korosti kirjoituksessaan olevansa homojen oikeuksien puolella, hänet lynkattiin somessa. Moni lukija raivostui, uhkasi alkavansa boikotoida naisen tekstejä ja jopa hänen mainostamiaan tuotteita. Jos olet väärää mieltä, viemme sinulta elannon!

Lopulta Sallinen-Pentikäinen veteli sanojansa takaisin, väitti tehneensä ihmiskokeen sananvapauden rajoista ja päätyi vielä pyytämään anteeksi.

Hän ei alkuperäisessä tekstissään edes sanonut mitään homofobista vaan käytännössä ihan saman asian kuin jotkut homoaktivistit, jotka syyttivät kaupallisia firmoja “pinkkipesusta” eli homojen asialla ratsastamisesta. Mutta hän oli väärä henkilö (lue: hetero) puhumaan asiasta. 

[Sanna Ukkola Ylen blogissaan 5.7.2018 julkaisemassaan merkinnässä Nykyajan pyhät lehmät - eli miksi Pirkko Saisio pelottaa?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti