perjantai 17. toukokuuta 2019

S Yleläisillekin kävi ilmi, ettei maahanmuutto ole pelkkää ihanuutta

Pitkän vääntämisen ja sahaamisen jälkeen Yle esittää sittenkin kohutun Seinäjoen arabikevät -dokumentin. Esitys on sopivasti eurovaalien jälkeen 28.5., jotta dokumentti ei vaan vahingossa vaikuta mihinkään.

Dokumentti tehtiin Ylelle tilaustyönä, kun Yle tahtoi materiaalia vastaanottokeskusten elämästä. Kuten kaikki ilman unelmia saattoivat arvata, dokumentti ei kertonutkaan kansainvaelluksen olevan pelkästään sateenkaaria ja yksisarvisia, vaan dokumentissa kävikin ilmi, että tulijoiden motiivien epäily ei ollutkaan rasismia. Monikulttuurisen rikkauden kyytipojaksi maahanmuutto tarjoaa turvapaikkashoppailua, uskonvihollisia ja lasten raiskailuja.

Yle luonnollisesti järkyttyi tästä, koska Ylen toimittajakunta ja päättäjät ovat poliittisesti pitkälti vihreän ja punaisen eri sävyjä, eikä todellisuus tukenutkaan heidän ennakkoluulojaan. Tämän vuoksi Yle päätti hyllyttää dokumentin, jotta se ei vahingossakaan lietsoisi rasismia, fasismia tai sadismia.

Käytännössä Yle on nyt painostettu esittämään elokuvan. Monet kansalaisjärjestöt ovat järjestäneet jo kuukausien ajan erilaisia yksityisiä tai julkisia näytöksiä. Tilanne alkaa olla juuri siinä kriittisessä pisteessä, jossa elokuva lähtee Internetiin kaikkien käytettäväksi. Tämän jälkeen Yle ei voisi enää mitenkään hallita tuota informaatiota.

Kuitenkin koska asialla on Yle, niin veikkaan sen koittavan kertoa edelleen, miten monikulttuurisuus on rikkautta ja itse asiassa ovathan ne ulkomaalaiset arabitkin tavallaan suomalaisia - tai ainakin suomalaisempia kuin suomalaiset. Heitän ihan lonkalta, että studioon tulee keskustelijoiksi todennäköisesti joku Riku Rantala, joka on muuttunut jollain tavalla monikulttuurisuusasiantuntijaksi, ja ehkä Iikka Kivi, joka kertoo, että kyllähän hänkin joukkoraiskasi lapsia kavereidensa kanssa. Sitte virallista puolta edustamaan vaikka Päivi Nerg.

[Jiri Keronen 7.5.2019 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Youtubesta löytyvä videonpätkä, joka esittelee Seinäjoen arabikevät -dokumentin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti