maanantai 6. toukokuuta 2019

S Helsingin sanomat -lehden eurovaalikone ei mittaa mitään

Helsingin Sanomien eurostovaalikone on taas vaihteeksi sitä itteään. Siellä kysellään EU:n kannalta olennaisia asioita, kuten tulisiko kotikuntaani perustaa vastaanottokeskus, saavatko homot mennä naimisiin ja onko kouluissa liian tiukka kuri. Nämä jos jotkut ovat relevantteja asioita, koska tunnetusti EU:ssa säännellään peräpohjolan vastaanottokeskuksia ja Oulun koulujen oppilaskuria.

Jos olisin EU, en antaisi kenenkään äänestää itseäni, jos se äänestäjä luulee EU:n päättävän siitä, hyväksyykö kunta uuden vastaanottokeskuksen perustamisen vai ei. Hävettäis, jos saisin ääniä kuntapolitiikan takia, vaikka oikeasti vaan tahdon rakentaa uuden eurooppalaisen imperiumin ja alistaa kaikki kansat uuden Baabelin tornin varjoon.

Suomen suurimman sanomalehden pitäisi ainakin koittaa tehdä vaalikonekysymyksiä, jotka käsittelevät vaalien kysymyksiä. Suomalaisten yleistieto EU:sta on vähäistä ja vaaliosallistuminen alhaista. Silti Hesari kertoo vaalien alla, että tää jätkä on hyvä ehdokas sulle, koska se vastustaa Kuhmon uutta pienlentokonekenttää.

Alkoikin pänniä tämä vaalikone niin paljon, että en aio edes tehdä sitä loppuun. HAH, Hesari! Siitäs sait! Jos alat kettuilla meitsille, silloin pistetään kova kovaa vastaan ja pikkukivet lentää.

[Jiri Keronen Facebookissa 3.5.2019]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti