torstai 9. toukokuuta 2019

S Perussuomalaiset eivät voi voittaa mitään pelaamalla poliittisia pelejä

Tältä näyttää kansallinen herääminen ja kansallinen voitto. Mitä pidempään pelipoliitikot pystyvät ylläpitämään hataria rakenteitaan, sitä heikompia heistä tulee ja sitä vahvempi aidosta oppositiosta tulee.

Koko puoluekenttä on tilanteessa, jossa se joutuu suhteuttamaan itsensä Perussuomalaisiin, Vain Perussuomalaiset ovat vapaita toimimaan poliittisesti sillä tavalla, mikä on parasta puolueen kannattajien edun puolesta. Perussuomalaiset eivät voi voittaa mitään pelaamalla poliittisia pelejä, mutta jos he lähtevät noihin peleihin, he menettävät kaiken.

Perussuomalaiset ovat tuoneet monella tavalla politiikan takaisin politiikkaan. Muut puolueet eivät ole vielä ihan tarkalleen käsittäneet sitä, minkälaisesta paradigmamuutoksesta on kyse. Rinne vähän aavistelee, kuten kuvasta näkee, mutta edes hän ei ymmärrä, miten perustavanlaatuinen muutos koko länsimaalaisessa politiikassa on tapahtumassa.

Maailma on muuttunut niistä ajoista, kun oppositio, hallitus ja AY-liike sopivat asioista keskenään saunassa. Internet on herättänyt ihmisiä ja antanut kansalle uusia keinoja hakea tietoa ja valvoa päättäjiä. Itse pelin säännöt ovat muuttumassa ja vanhoihin sääntöihin takertuminen on häviäjän käsi.

On lopulta yhdentekevää, ottavatko Persut hallituspaikan vai eivät. Olennaisempaa on se, ottavatko Persut paikan kansan sydämessä ja luottamuksessa. Ja näyttäisi, että ottavat, vaikka miten koittaisi tunkea mediapannaan ja mustamaalata fasistiksi.

Pallo on teillä, vihervasemmisto. Miten nyt suhtaudutte? Potkaisetteko pallon omaan maaliin vai koitatteko miettiä, että ehkä teidän strategiassa on ongelmansa.

[Jiri Keronen Facebookissa 6.5.2019. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehdessä julkaistu uutisartikkeli Perussuomalaiset nousi suurimmaksi puolueeksi – Hallitusta kokoava Sdp on nyt kolmantena. Vielä kun tuo realisoituisi neljän vuoden päästä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti