tiistai 14. toukokuuta 2019

S Vähemmän jännittävät vaalit eli eurovaalit, ja gorillat

Nyt, kun eduskuntavaalit on ohi, meillä onkin hyvä hetki alkaa jännittää paljon vähemmän jännittäviä vaaleja, eli eurovaaleja. Eurovaalithan ovat nyt tasan kuukauden päästä.

Vaikka pää on jo täynnä politiikkaa, eurostovaalejakaan ei kannata oikeasti missata, vaan myös niissä on hyvä käyttää ääntä. Suomella ei toki ole kovin paljon sananvaltaa EU:ssa, mutta jotta siitä vähästä sananvallasta on jotain hyötyä, kannattaa parlamenttiinkin saada mahdollisimman myötämielisiä voimia

EU:ssa nimittäin päätetään valtavan monista asioista, jotka koskevat myös Suomea. Monella tavalla EU hallitsee jopa enemmän Suomea kuin Suomen oma parlamentti. Hyvänä esimerkkinä nyt tulevat tekijänoikeusdirektiivit, jotka rajoittavat suomalaistenkin tiedonsaantia radikaalisti ja voivat pahimmillaan johtaa sensuuriin. EU vie ja suomalainen tiedonvapaus vikisee.

Eurostovaaleissa aion antaa ääneni ehdokkaalle, joka kannattaa a) eroa eurostoliitosta, b) näiden tekijänoikeuslakien purkamista ja c) Ahvenanmaan itsenäisyyttä. Tuo viimeinen voi olla deal breaker.

Onneksi näissä vaaleissa on useitakin meikän frendejä ehdolla. Meikästä kannattaa aina äänestää sellaisia ehdokkaita, jotka tuntee jotenki. Lisäksi on suuri etu, mikäli ehdokas sijaitsee fyysisesti suhteellisen lähellä. Nimittäin jos ehdokas pääsee läpi ja kääntää takkiaan tai tekee jotain muuta tyhmää, on hyödyllistä, jos voi mennä kolkuttelemaan hänen ovensa taakse gorilloiden kanssa ja sanoa vihjaavasti "kannattais kattoa, mitä tekkee..." Pitää poliitikon Herran nuhteessa.

PS. Gorilloilla tarkoitan aitoja gorilloja. Siis niitä eläimiä. En mitään ihmiskorstoja. Ihmisten kanssa tulee toimeen, mutta vihaisen gorillan kanssa saattaa mennä pasmat sekaisin.

[Jiri Keronen Facebookissa 26.4.2019. Hän myös linkkasi oheen virallisen listauksen Herran vuoden 2019 europarlamenttiehdokkaista Suomessa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti