maanantai 20. toukokuuta 2019

S SDP:n Antti Rinne ei ole tyhmä, vaan ainoastaan demari

Antti Rinteeltä kova aloitus hallitusneuvotteluihin: "Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi hidastaa maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen", kyselee Rinne.

Voihan sitä sanoa, että sitoutuu tuollaiseen, mutta jotakin realismia. Suomella ei ole edes teoriassa mahdollisuutta vaikuttaa globaaliin lämpenemiseen kuin marginaalisesti. Saahan sitä sitoutua, mutta jos Saksaa, Venäjää ja Kiinaa ei kiinnosta, silloin tuo sitoutuminen on yhtä tyhjän kanssa.

Itse olen sitoutunut vapauttamaan Tiibetin. Menen syömälakkoon ja pidätän hengitystäni siihen saakka, että Tiibet vapautuu.

Kaikki varmasti ovat sitä mieltä, että ympäristöystävällinen politiikka ja teknologia ovat hyvä juttu. Sen sijaan Suomen globaali vastuu herättää paljon enemmän kysymyksiä. Tässä konkreettisessa todellisuudessa Suomi voi hidastaa ilmastonlämpenemistä globaalisti lähinnä pommittamalla koko Lapin ydinaseilla lasiaavikoksi ja sitten toivoa, että siitä seuraa sopiva ydintalvi, joka pitää ilmastonmuutoksen kurissa.

Rinne varmaan tietää itsekin, että lihaverot, Datsun 100A -kiellot ja sosialistinen porkkanakuuri eivät tule olemaan globaalisti millään tavalla merkittäviä. Rinne ei ole tyhmä, vaan ainoastaan demari. Koska Rinne ei ole tyhmä, hän tietää varmasti itsekin, että kysymyksen ainoa funktio on saada Perussuomalaiset eristettyä hallituksesta.

Parasta, mitä hallitusneuvotteluissa voisi nyt Persujen ja Suomen kannalta tapahtua, olisi Persujen pelaaminen oppositioon ja joku sixpack. Tämän seurauksena politiikka menisi seuraavat neljä vuotta entistä enemmän päin prinkkalaa, minkä seurauksena Persujen kannatus oppositiossa kasvaisi. 4 vuoden päästä on sitten tiedossa megaplytkyjytky, jossa Persut nykäisevät yli puolet jaossa olevista äänistä ja tekevät 51% attackin politbyroon proof-of-hyväveli-ketjua vastaan.

[Jiri Keronen Facebookissa 27.4.2019. Ulostuloon liittyy uusi Suomi -lehden uutisartikkeli ”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti