maanantai 20. toukokuuta 2019

S Esim. tällä tavalla saadaan ihmisiä kaunaistumaan uskontoa kohtaan

Mutta tärkeää on, että muutos on ollut nopea, valtava ja luja. Niin luja, että vapaaehtoisuutta de jure -puheissaan korostaneet uskonpuolustajat ovat joutuneet vaihtamaan strategiaa melko hupsuttelevaan suuntaan. Tiedostus on sillä tasolla, että jos uskonnollisista tilaisuuksista tehtäisiin täysin vapaaehtoisia, niin kukaan ei menisi sinne. Siksi uudeksi tavaksi onkin tullut väärää mieltä olevien rankaiseminen tavoilla jotka yrittävät teeskennellä olevansa muuta kuin nöyryytystä ja rankaisua. Esimerkkinä tästä on julkisuuteen tullut Tampereen tapaus, jossa uskonnottomat siivosivat tilan, johon uskovaiset lapset sitten tulevat.

Nyt tilanne on tietenkin herkullinen. Koska se on ollut ymmärrettävä, odotettava ja ilmiselvä. Muutos on tullut ja ateismi ei ole enää mikään piiloteltava tai marginaalinen asia. Syynä on nimenomaan se, että uskovaiset tekivät syviä virheitä. He yrittivät ylläpitää valtaa toisten tahdon yli, lain ja uskonnonvapauden ja erimielistensä omantunnon yli. Heidän perusargumenttinsa esimerkiksi uskonnonharjoittamiseen osallistuttamiskikkailuissa olivat säännönmukaisesti vähättely. Miten vastapuolella ei ole mitään merkittävää ongelmaa. Valitettavasti jokainen joka on tälläiseen osallistunut on kaunaistunut uskontoa kohtaan syvästi. Jokainen vähättely muistetaan. Ne olivat niitä tyyppejä jotka sanoivat että kokemani omantunnon onglemat ovat arvottomia, merkityksettömiä ja tyhjiä. Ja vaikka lakikin olisi puolella niin niiden puolesta taistelu tai vaatiminen on mitätöntä roskaa ja uskontoallergiaa. Arvatkaa mitenkä sitten suhtaudutaan kun nämä samat ihmiset itkevät kuinka jokin oksentaa heidän pyhäksi kokemiensa arvojen päälle? Ilolla. Siten metsä.

[Näin oli eräs Hyvä Nettituttuni lausunut blogissaan 25.4.2019 julkaisemassaan merkinnässä Historian väärällä puolella olijat ja heidän tunnistamisensa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti