lauantai 25. toukokuuta 2019

S Antti Rinteen hallitus: Ordo ab chao

Hallitus ei aio leikata kulutustaan yhtään, vaan entisestään kasvattaa jo valmiiksi paisunutta julkista sektoria uudella velkarahalla ja myymällä valtion omaisuutta.

Vasemmistolainen talouspolitiikka muistuttaa vähän jotaki ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelijaa. Ensin muutama pikavippi, että voi rellestää viikon. Viikonloppuna sitten lähdetään ryyppäämään ja yön pikkutunteina tajutaan, että massit on loppu. Lopulta pistetään säästöpossu vasaralla palasiksi ja etitään epätoivoisesti edes muutamaa euroa, että sais vaikka makkaraperunat, kun on niin kovin nälkä.

Suurin ongelma tuossa on vaan se, että maanantai on aina edessä. (Tai no, voi sen jättää väliinkin, mutta se edellyttääkin sitten rasvattua köyttä tai ysimillistä buranaa.) Ne maanantait ovat myös aina sitä pahempia, mitä enemmän on perseillyt.

Toivon kovasti, että Rinne saa nyt hallituksensa pystyyn ja he pääsevät toteuttamaan punavihreää unelmaansa muna huurussa kenenkään estämättä. Saadaan kunnon kaikki paskaks -meno. Kun hallitus on vienyt kansalaisten rahat ja myynyt omaisuuden, kansalaiset kettuuntuvat ja äänestävät sosialidemokratian elinkautiselle oppositioon odottamaan näivettymistään, kuten kuolevalle aatteelle kuuluukin.

Ordo ab chao.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti