tiistai 14. toukokuuta 2019

S Tämä arvoliberaali ateisti kannattaa Laura Huhtasaarta europarlamenttiin

Aamulehden eurostovaalikone ehdottaa meikälle Laura Huhtasaarta äänestettäväksi ehdokkaaksi. Hauskaahan tässä on, että itse olen arvoliberaali ateisti ja Laura on arvokonservatiivi kristitty. Vielä hauskempaa on se, että se ei oikeastaan edes haittaa.

Jos on ihmisen kanssa samaa mieltä asioista, niin ihan sama, vaikka oltaisiin jollain näennäisellä vääntöperiaatetasolla eri mieltä. Todennäköisesti EU-politiikassa tulee olemaan olennaisempaa se, että miten poliitikko suhtautuu Euroopan Unioniin kuin miten hän suhtautuu siihen, pelastaako Jeesus pienen Kero-naaman sielun.

Nykyisissä Soinin jälkeisissä Perussuomalaisissa yksi parhaista puolista on, että puolueessa voivat toimia yhdessätuumin niin liberaalit ateistit kuin konservatiiviset uskovaisetkin. Poliittiselta kannalta nämä jakolinjat ovat lähinnä muotokysymyksiä, joilla koitetaan luoda turhaa ristiriitaa jengin välille. Todellisessa maailmassa ihmisen kanssa voi olla samaa mieltä ja kaveria, vaikka toinen uskoisikin Jeesukseen ja itse hädintuskin siihen, että Pekka Pouta on olemassa, eikä vain Illuminatin salaliitto. (Saattaa se silti olla Illuminatin salaliitto.)

Meikästä Laura olisi erinomainen eurostoedustaja. Hänellä on selkeä ja vahva tapa esittää mielipiteitä, eikä hän taivu hevillä muiden riepoteltavaksi. Laura on myös erittäin edustava ja tuo eurooppalaiselle kansallismielisyydelle positiivista ja helposti tykättävää imagoa. Miettikää; perheenäiti, lähimmäisenrakas ja kaikkea sellaista hyvää ja kilttiä, josta ihmiset diggaavat.

Hyvä puoli Laurassa on myös se, että jos ja kun Laura pääsee EU-parlamenttiin, niin Suomi eroaa EU:sta. Laura ei ole tätä luvannut, mutta minä olen nähnyt ennalta näin ja luotan ehdottomasti täysin irrationaalisiin ja mihinkään pohjautumattomiin aavistuksiini. Lappu Huhtasaarelle on lappu Fixitille.

PS. Toiseksi parhaan tuloksen nykäisi Sinisten Tiina Ahva. Ois kyllä laadukas läppä äänestää Sinisiä protestiksi, mutta ehkä jätän sen lähinnä tonne abstraktille vitsailutasolle. Hävettäis papparaisena kertoa lapsenlapsille, että on menny äänestämään Huttin kartellia.

[Jiri Keronen Facebookissa 29.4.2019]

[PS. Itse olen muuten aatteellisesti varmaankin Jiri Kerosen ja Laura Huhtasaaren välimuoto. Olen melko pitkälle arvoliberaali (tässä on linkki, joka osoittaa blogikirjoitukseeni, jossa kerron, mitä liberalismi todellisuudessa on) ihminen enkä ole sataprosenttisesti vakuuttunut Jumalan olemassaolosta, mutta toisaalta koen, että Kristuksen sovitustyöhön turvautuminen on psykologisesti mielekästä ja että Jeesus on kiva tyyppi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti