tiistai 2. huhtikuuta 2019

S Paloheimo: Väestönkasvu tulee mitoittaa ympäristön kantokyvyn mukaan

Kolmas syy, joka sai Paloheimon jättämään vihreät, on puhtaasti ympäristönsuojeluun liittyvä asia. Paloheimon mukaan koko massamuutto maailmassa on ”mitä suurimmassa määrin sitä, että käytetään loppuun ympäristö jossakin alueella, ja sitten kun siitä on tullut siitä metsästä aavikkoa ja siellä ei enää pystytä elättämään itseään, niin sitten lähdetään tuhoamaan seuraavaa paikka”.

– Ei se vetele. Täytyy lähteä siitä, että se paikka missä asutaan, se pitää hoitaa, ja väestönkasvu pitää määritellä sen mukaan, Paloheimo toteaa.

– Koko tää massamuuton puolustaminen silloin oli mun mielestäni vihreiltä täydellistä typeryyttä.

Monet perussuomalaiset ovat kiinnittäneet huomiota myös siihen, ettei massamuutto matalan hiilijalanjäljen maista pohjoisen korkean hiilijalanjäljen maihin voi olla kovin ympäristöystävällistä. Paloheimo ei vielä vuonna 2011 pohtinut asioita tästä näkökulmasta, mutta havahtui siihen myöhemmin.

– Tää on semmonen asia, jonka esimerkiksi ystäväni Pentti Linkola on tuonut esiin vahvasti. Ja mä oon sitä sitten ajatellut – siihen on kyllä perustelut, Paloheimo myöntää. 

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 21.12.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Eero Paloheimo vihreistä: massamuuton puolustaminen oli täydellistä typeryyttä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti