lauantai 13. huhtikuuta 2019

S Kanadassa on avattu pää totalitarismille

Maailmanlaajuiseen julkisuuteen Peterson nousi vuonna 2016 julkaistessaan viisi videota, joilla hän vastusti Kanadan uutta C-16 -lakia, joka sisällytti sukupuolipronominit ja -identiteetin Kanadan ihmisoikeuslakiin. 18.7.2017 voimaan tulleen lain tulkinta on niin outo, että se tuntuu jopa vitsiltä: lain nojalla on vaadittu ihmisiä käyttämään ns. muunsukupuolisista tuttujen ”he” ja ”she” persoonapronominien sijasta uusia keksittyjä pronomineja ”zie”, ”sie”, ”ey”, ”ve”, ”tey” tai ”e”.

Lakia rikkova ja uuskielestä kieltäytyvä voidaan tuomita sakkoihin, velvoittaa muuttamaan käytöstään tai vaihtoehtoisesti osallistumaan uudelleenkasvatusleirille.

Kuulostaako totalitarismilta? Niin Petersonistakin. Nyt hän käyttää osaamistaan avatakseen ihmisten silmiä sille, millaista pakkoihin perustuvaa ja mielipiteenvapauden hylkäävää yhteiskuntaa niin sanottu suvaitsevaisto on todellisuudessa rakentamassa. 

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 15.4.2018 julkaistussa merkinnässä 30 minuutin video silkkaa parhautta: Jordan B. Peterson puolustaa sananvapautta.]

2 kommenttia:

  1. Hih hih, saisivat ottaa oppia Suomen Turusta. Täälläpäin puhekielessä sanotaan "hän" vain koirista ja kissoista puhuttaessa. Ihmisistä sanotaan "se". Tämä kääntyy hyvin englanniksikin, aina siihen saakka kun nuo sikäläiset suvakit alkavat keksiä uusia sukupuolia kasvissyöjäkissoilleen ja -koirilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kenties huomionarvoista, että ko. lakiuudistuksen sai aikaan ja voimaan Liberaalinen puolue. Amerikan mantereella "liberalismilla" tarkoitetaan jotain ihan muuta kuin mitä termi alun perin oli tarkoittanut.

      Ja aiheeseen liittyvä linkki, joka osoittaa omaan blogikirjoitukseeni:

      Liberalismi on vapautta kannattava poliittinen ideologia

      Poista