keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

S Millaisten asenteiden naisia kohtaan toivomme leviävän?

[...]millaisten asenteiden toivomme leviävän? Jokin aika sitten luin artikkelin nuoresta naisesta, joka oli kääntynyt muslimiksi ja sen takia alkanut vapaaehtoisesti käyttää huivia. Valinta oli täysin naisen oma ja siihen ei ole silloin kenelläkään nokan koputtamista, kukin pitäköön päässään ihan millaista myssyä haluaa. Perustelut saivat kuitenkin mietteliääksi. Nuori nainen sanoi, että hän haluaa säästää kauneuttaan omalle miehelleen.

Naisen ulkonäkö/nainen itse on siis jonkinlainen puolisolle annettava lahja? 2010-luvun Suomessa? Toivottavasti ei. Toivottavasti tällä vuosituhannella pystyisimme vakuuttamaan nuoret ihmiset siitä, että taustasta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta ja uskonnosta riippumatta parisuhde on kahden ihmisen tasavertainen liitto, jossa kumpikin luottaa toiseen, eikä niin, että toinen osapuoli on joku ulkopuolisten katseilta piiloteltava esine.

[Näin oli lausuttu 24.1.2019 Ilta-sanomat-lehdessä julkaistussa Ulla Appelsinin kirjoittamassa kommenttipuheenvuorossa Oulun tapahtumista alkoi keskustelu – mutta tämä aihe on tabu.]

2 kommenttia:

  1. En ole koko juttua lukenut, mutta lainattu kohta oli hienosti kirjoitettu.

    VastaaPoista