tiistai 30. huhtikuuta 2019

S Mikäli vehreä arvopohja-alakulttuuri haluaa haastaa Perussuomalaisten nousun...

No platforming" on yksi kulttuurivasemmiston hybridikikoista, joilla koitetaan vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja pitää keskustelu omissa käsissä. Pohjimmiltaan sen ideana on, että erilaisilla tavoilla - olivat ne sitten painostamista, vetoomuksia tai jopa suoraa uhkailua - koitetaan pitää toiset hiljaisena. Tämä voi kohdistua niin taiteilijoihin, mielipidevaikuttajiin kuin myös aktivisteihin. Monesti se kuitenkin kohdistuu poliitikkoihin.

Noin kolmisen sataa tyyppiä vaativat Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon keskustelua Kirkkopäivillä peruttavaksi, koska heidän mielestään on aivan liian natsistista, fasistista, antinaisellista ja subkontradiktista antaa maan toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajan keskustella asioista.

Hallista äänesti noin 30 000 tyyppiä. Mikäli näiden tyyppien demografia oli lähellekään samanlainen kuin suomalaisilla keskimäärin, rapiat 20 tonttua heistä olivat seurakuntien jäseniä. Voisi kuvitella, että ainakaan ihan jokaisella kristityllä Halla-ahon arvopohja ei hierrä liian syvälle.

Jos asia on riittävän vahva, se pystyy kestämään kritiikin. Jos taas asia, kuten ideologia tai poliittinen näkemys, on heikko, se ei pärjää kritiikille, vaan pyrkii hiljentämään sen. Nykymaailmassa hiljentäminen on kuitenkin paljon vaikeampaa kuin koskaan aikaisemmin. Lopulta kaikki nämä yritykset tulevat puremaan pahantekijää omaan nilkkaan.

Mikäli vehreä arvopohja-alakulttuuri haluaa haastaa Perussuomalaisten nousun, sen kannattaisi koittaa dialogia ja argumentteja, joita on mahdollista puolustaa loogisesti ja järkevästi. Mikäli se tämän sijasta pyrkii hiljentämään keskustelun, se luo vain entistä enemmän painetta, joka varmasti purkautuu tavalla tai toisella vehreän aateliiton haitaksi.

[Jiri Keronen Facebookissa 29.4.2019. Ulostuloon liittyy korkeakirkollisehkon Kotimaa-lehden uutisartikkeli 259 allekirjoittajaa vaatii Kirkkopäiviä peruuttamaan Laajasalon ja Halla-ahon keskustelun.]

[PS. Mielestäni melkein jokainen sellainen ihminen, joka käyttää sanaa "rodullistettu", on rasisti.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti