keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

S Äärivasemmiston hybridisodankäynti metallimusiikkia vastaan

Hybridisodankäynnillä tarkoitetaan modernin konfliktin muotoja, joissa perinteiseen fyysiseen vahingoittamiseen yhdistetään muita vaikutuskeinoja, kuten psykologista sodankäyntiä ja taloudellista manipulaatiota. Äärivasemmiston toiminta muistuttaa tällaista hybridisotaa, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa. Antifasistit käyttävät hyväkseen niin fyysistä väkivaltaa kuin myös informaatiovaikuttamista, propagandaa ja painostamista.

Vasemmiston yleinen toimintapa menee suurin piirtein seuraavalla tavalla: Ensin joku antifasta etsii ja löytää sopivan kohteen. Tämän jälkeen hän jakaa kohteen muille esimerkiksi äärivasemmistolaisten keskustelupalstojen kautta. Tämän jälkeen anarkistit, antifasistit ja muut äärivasemmistolaiset yhdessä päivittelevät, miten natsistista, antifeminististä ja fasistista. Kun kohde on löydetty ja demonisoitu, äärivasemmistolaiset alkavat tehdä, mitä ikinä heidän pieniin päihinsä pälkähtääkään taistellakseen tätä koettua fasismia vastaan.

Suurin osa antifasistien toiminnasta on sähköpostien ja muiden viestien lähettelyä. Antifasistit saattavat väittää ryhtyvänsä boikottiin tai mustamaalaavansa yritystä. Joskus he uhkailevat jopa suoralla väkivallalla. Toiminta kuitenkin rajoittuu yleensä pelkkään päänaukomiseen Internetissä, eivätkä antifasistit tyypillisesti edes kuuntele äärimetallia, minkä vuoksi heidän boikottiuhkauksensa ovat merkityksettömiä. 

[Jiri Keronen Vae victis -blogissaan 7.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti