– Laboratoriossa kasvatetulla lihan avulla voidaan vähentää eläinten kärsimystä ja maanviljelyn ympäristörasitusta. Nämä tuotteet sisältävät kuitenkin eläimestä peräisin olevia lähtösoluja, joten ne eivät ole vegaanisia, arvioi Louise Davies Britannian Vegan Society -kansalaisjärjestöstä.
[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 21.12.2018 julkaistussa Jani Parkkarin kirjoittamassa uutisartikkelissa Onko laboratoriopihvi vastaus lihan kysynnän kasvuun? Israelissa esitellyn keinolihan maussa riittää parannettavaa.]
[PS. Vähän enemmän itse asiasta:]
[Vuonna 2013 Maastrichtin yliopiston tutkijat olivat kasvattaneet naudan kantasoluista jauhelihapihvin.]
[Nyt soluista on kasvatettu Israelissa pihvi, jolla on lihaksen kaltainen rakenne. Samalla myös pihvin hinta on huimasti laskenut.]
[Kuluttajaversiota saadaan odottaa kuitenkin vielä ainakin kolmen-neljän vuoden ajan.]
[Itseäni on tällainen "koeputkiliha" suuresti kiinnostanut.]
[Ja mitä tulee tähän tässä siteeraamaani lausumaan, niin itse en näe, että muutaman solun eläimestä ottaminen lihan tuottamiseksi niiden avulla on minkäänlainen rikkomus eläinten oikeuksia taikka hyvinvointia vastaan.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti