sunnuntai 9. joulukuuta 2018

S Aktivisti, joka ei pukeudu soveliaasti

Aleryanista tuli Jemenissä julkkis, jonka julkaisuja ihmiset seurasivat.

Hän esiintyi julkaisemissaan somevideoissa ilman muslimihuivia. Se raivostutti ekstrimistejä ja hän alkoi saada uhkauksia. Aleryania paheksuttiin televisiossa nimeltä mainiten aktivistina, joka ei pukeudu soveliaasti.

Alkoi kuuden vuoden pakolaisuus, joka päätyi Libanonin ja Istanbulin kautta Tukholmaan perheen luo. Sinne äiti ja sisar olivat päätyneet Libanonista diplomaatti-isän kuoltua 2014. Aleryanin mukana seurasi nyt 16-vuotias tytär.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 6.12.2018 julkaistussa Riikka Uosukaisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Jemeniläinen naisoikeusaktivisti joutui pakenemaan ääri-islamistien uhkauksia, mutta on mukana Tukholman rauhanneuvotteluissa.]

[I PS. Islamin perustajaa profeetta Muhammadia seuraavat ihmiset totta kai ovat sitä mieltä, että jos nainen ei pukeudu islamilaisesti, niin hän on huora, jota saa kohdella miten haluaa.]

[II PS. Artikkelissa myös sanotaan:]

Hänen oma tulevaisuutensa on epävarma. Äitinsä ja sisarensa luo Tukholmaan ääri-islamistien uhkauksia paennut Aleryani ei ole saanut Ruotsista turvapaikkaa. Tytär käy koulua, mutta hänenkin arkensa on raskasta, kun ei ole tietoa tulevasta.

Uhkauksia on tullut myös Tukholmassa. Paluu Jemeniin ei ainakaan nyt näytä mahdolliselta, koska ääri-islamistiset ryhmät ovat voimissaan.

– Minun unelmani on uskonnosta irrottautunut hallitus. Unelmoin, että saan olla mukana Jemenin muutoksessa.

[III PS. Totta kai Tukholmassakin tulee uhkauksia, koska siellä asuu paljon muslimeita.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti