maanantai 10. joulukuuta 2018

S Kannabiksen dekriminalisoiminen ja laillistaminen on moraalista

Jos menee käräyttämään toisen kannabiksen kasvatuksesta, niin on kyllä melko mulkkua touhua. Jos se on joku hippi, niin se kannabis saattaa olla just se juttu, jolla se maksaa vuokransa. Käräytätte sen, niin sitte se ei maksa vuokraa, vaan saa sakot. Sakkoja se ei tosin maksa, koska mitään virallisia tuloja ei ole. Sitten te itse maksatte sen hipin sakot, plus ne sossumassit, joita se joutuu hakemaan, kun kytät veivät sen rehellisen bisneksen.

Yleensä, kun perustelen kannabiksen dekriminalisointia ja laillistamista, teen sen vetoamalla positiivisiin kokemuksiin muualta Euroopasta. Kaikissa maissa, joissa kannabis on dekriminalisoitu tai laillistettu, kaikki kannabiksen aiheuttamat haitat ovat vähentyneet - mukaan lukien käyttö. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen ja perustelen moraalilla.

Kaikki, mikä ei vahingoita ketään muuta kuin henkilöä itseään, on moraalisesti sallittua, eikä sitä voi kieltää millään moraalisilla perusteilla. Ainoastaan asia, joka vahingoittaa toista, voi olla moraalisesti kiellettyä. Toisen vahingoittamiseksi ei voida laskea jotain sellaista asiaa kuin "loukkaaminen" tai "järkyttäminen" tai vastaava. Vain suora ja aidosti toista vahingoittava toiminta voi olla moraalisesti kiellettyä.

Jos laki rajoittaa yksilön vapautta tehdä muita vahingoittamatta omalla kehollaan tasan mitä hän tahtoo, on tuo laki moraaliton ja epäoikeudenmukainen, eikä sitä tarvitse totella.

Eli tiivistys: Kannabis lailliseksi, rajat kiinni, ajatelkaa lapsia, veteraanitkin ovat ihmisiä ja monikulttuurisuus on rikkaus.

[Jiri Keronen Facebook-päivityksessään 9.12. Herran vuonna 2018. Ulostuloon liittyy Janakkalan sanomat -lehdessä julkaistu uutisartikkeli Uskaltaako naapurin käräyttää kannabiksen kasvatuksesta? – Todistaminen on Suomessa kansalaisvelvollisuus, eikä ilmoittajan tai silminnäkijän henkilöllisyyttä salata kevyin perustein.]

[PS. Kerosen näkemys on liberaali. Liberalismista olen itse kirjoittanut tänne.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti