keskiviikko 5. joulukuuta 2018

S Hyvää sotamaista kirjallisuutta x 2

Kun kirjailija Jukka Piipponen kävi vaimonsa kanssa pistäytymässä eilen luonani, niin hän luovutti minulle samalla kappaleen uusinta kirjaansa 'Joppe - Ritari Jorma Karhusen elämä', joka kertoo nimensä mukaisesti suomalaisesta hävittäjälentäjästä. Kirja on käsittämättömän paksu, mutta kun kirjailija on riittävän hyvä, niin varmaankin sen jaksan lukea.

Aloitan sen lukemisen jahka olen ensin päässyt eroon Norman Ohlerin suhteellisen käänteentekevästä historiakirjasta 'Hitlerin tabut', jonka olen saanut joidenkin päivien päästä luultavasti jo luettua loppuun. Tämä kirja kertoo kansallissosialistisen Saksan "armoitetun" johtajan Adolf Hitlerin huumeidenkäytöstä, ja samaten natsi-Saksan asevoimien ja tavallisen kansankin huumeidenkäytöstä. Lisäksi kirjan lopussa on mahtavankokoinen lähdeluettelo.

Vielä 1930-luvulla varsin nuorekas Hitler romahti psyykkisesti ja fyysisesti 1940-luvulla. Huumeidenkäyttönsä vuoksi. Tosin sen verran täytyy Hitleriä "puolustaa", että hän otti sisäänsä vain sellaisia "lääkkeitä", jotka lääkäri määräsi. Aivan kuten Elvis Presleykin teki myöhemmin. Hitler oli saarnannut raittiutta Saksan kansalle, ja Elvis taas oli osallistunut Yhdysvaltain presidentin Richard Nixonin huumeidenvastaiseen kampanjaan.

Mutta kun tietää Adolf Hitlerin rikosten suuruuden, niin ei oikeastaan käy häntä surku.

[Tom Kärnä sosiaalisen median yhteisöpalveluissa, mm. täällä, 27.11.2018]

[PS. Kirjailija Piipposen nettisivut löytyvät täältä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti