tiistai 18. joulukuuta 2018

S Koulukiusaajan tulee vaihtaa koulua, ei kiusatun

Kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) teki kaksi vuotta sitten lakialoitteen, joka mahdollistaisi kiusaajan siirtämisen toiseen kouluun, jos kiusaamista ei muutoin saada loppumaan.

Opetusministeriössä lakialoite otetaan vakavasti, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

– Ministeriössä on käynnissä valmistelua koulukiusaamisen torjumiseksi, ja siinä yhteydessä käydään läpi myöskin tämä ehdotus.

Käytännössä hyvin usein koulujen pahimmat kiusaamistilanteet hoidetaan niin, että kiusaamisen uhri joutuu vaihtamaan koulua. Opetusministerin mukaan se ei ole oikein.

– Jos joku vaihtaa koulua, niin kyllä oikeudenmukaisempaa on tietenkin niin, että kiusaaja vaihtaa koulua, eikä kiusattu.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 14.10.2018 julkaistussa Päivi Happosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Opetusministeri: "Jos joku vaihtaa koulua, oikeudenmukaista on, että se on kiusaaja eikä kiusattu".]

[Voiko oikeamielisemmin mitään asiaa ilmaista kuin miten tässä on tehty?!]

[PS. Muuten meni oikein, mutta artikkelissa ei tarpeeksi selkeästi ole ilmaistu, että Tiina Elovaara oli vielä kaksi vuotta aikaisemmin Perussuomalaisten kansanedustaja. Hän loikkasi entisen ja jo aikaisemmin väistymässä olleen puheenjohtajan Timo Soinin joukkojen mukana puolueestaan pois vuoden 2017 kesäkuussa "väärän" ihmisen voitettua puheenjohtajavaalit. Tämä "väärä" ihminen oli Jussi Halla-aho, mies, jossa ei ole kansankiihottajanvikaa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti