lauantai 23. syyskuuta 2017

S Venäjä on suurelta osin vastuussa Tšetšenian homoseksuaalien vainoista

Samanaikaisesti Venäjän federaatioon kuuluvassa Tšetšeniassa homoja viedään keskitysleireille ja kidutetaan Venäjän homosensuurilakeihin vedoten. Asiasta raportoi niin venäläinen, suomalainen kuin brittiläinenkin media. Vaikka ihmisoikeusrikosten pääasiallisena syynä onkin Tšetšeniassa valtauskonnon roolia pitävä islam, kaltoin kohtelun mahdollistaa kuitenkin Venäjän lainsäädäntö.

Valtaväestöllä ei mene yhtään paremmin. Venäläisiä sotilasjohtajia erotetaan tai menehtyy ”äkillisesti”, ja toimittajia sekä heidän juttujaan ”katoaa”. Tiedotusvälineiden ripitys ulottuu myös Suomeen suuren liiderin toimiessa ”uhanalaisten kurkien johtokurkena”.

Tässä valossa on suhtauduttava äärimmäisen epäilevästi ja varauksellisesti Venäjän ystävällisyyden osoituksiin, joille helposti muodostuu pelkkä imartelun asema. Näennäisen maireuden varjossa harjoitetaan brutaalia valtapolitiikkaa, ja suomalaisten vieraskoreutta käytetään hyväksi yritettäessä sitoa Suomea muita Länsi-Euroopan maita kiinteämmin Venäjän etu- ja vaikutuspiiriin. Myös Venäjän valtiojohdon vierailujen määrä Suomeen ylittää selvästi vierailut länsimaissa, ja täällä käydään kuin omassa protektoraatissa. 

[filosofi Jukka Hankamäki blogissaan 27.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Mitä tämä merkitsee?, jossa hän rohkenee sanoa, että Venäjän suuren johtajan Vladimir Putinin taannoisesta Suomeen vierailulle tulosta hänelle tulee mieleen kansallissosialistisen Saksan suuren johtajan Adolf Hitlerin tulo Suomeen Mannerheimin syntymäpäiville vuonna 1942.]

[PS Itse kannatan sitä, että vastalahjaksi meidän pitää ruveta kohtelemaan kanadalaista ruokalajia nimeltä poutine (lausutaan "putin") Suomen uutena kansallisruokalajina. Poutine on quebeciläisperäinen ympäri Kanadaa suosiossa oleva ruokalaji, joka koostetaan ranskalaisista perunoista, juustonpaloista ja vaaleanruskeasta kastikkeesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti