torstai 28. syyskuuta 2017

S Kansallismielisyys on vihreää

Ympäristöpolitiikka ei ole suvaitsevaiston yksinoikeus – pikemminkin on vain historiallisen sattuman tulosta, että ympäristöajattelu ja ns. suvaitsevaisuus ilmenevät samassa puolueessa. Ekologisuus ja ympäristöajattelu on kuitenkin mitä suurimmassa määrin yhteensopivaa kansallismielisyyden kanssa:

1) Hiilijalanjälki on sitä pienempi, mitä enemmän paikallisuutta korostetaan. Paikallisuus ja lähiruoka ovat hyvin linjassa kansallismielisyyden kanssa.

2) Täällä pohjoisessa eläminen kuluttaa luonnonvaroja ja kasvattaa hiilijalanjälkeä paljon enemmän kuin lämpimämmillä alueilla eläminen. Siksi ihmisten siirtäminen etelämpää tänne pohjoiseen on erittäin epävihreää toimintaa.

Vihreiden ja Perussuomalaisten välinen vastakkainasettelu – johon kumpikin osapuoli on yhtäläisen syyllinen – on johtanut tilanteeseen, jossa Perussuomalaiset hahmottuvat virheellisesti ympäristöpiittaamattomina, vaikka todellisuudessa vastakkainasettelu koskee vain suhtautumista haitalliseen maahanmuuttoon. Perussuomalaisten ei tule alistua tähän virheelliseen leimaan vaan on osoitettava, että myös me voimme olla ympäristötietoisia. 

[kielitieteilijä Jaakko Häkkinen blogissaan 16.6.2017 julkaisemassaan merkinnässä Jag är persu]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti