sunnuntai 24. syyskuuta 2017

S Voidaan kuluttaa valtion rahoja vain sen verran kuin valtio tienaa

Kyse on siitä, että toivoisin kalliita asioita vaativien poliitikkojen (sekä tietysti äänestäjien) ymmärtävän, että vaurautta voidaan jakaa vain sen verran kuin sitä tienataan, ja siinä yhteydessä on ihan kohtuullista esittää toive, että tienaajia olisi vielä tulevaisuudessakin. Oli käytetty sanamuoto miten epämuodikas tahansa, ja vaikka se kuinka loukkaisi hedonistis-individualistista nykyfeministiä.

Tietysti sallin senkin, jos joku poliitikko (tai äänestäjä) on sitä mieltä, ettei halua lapsia. Kuten tuli jo todettua, ei sellaista lakisääteistä velvollisuutta ole, eikä tarvitse ollakaan. Sen verran johdonmukaisuutta kuitenkin toivoisin, että jos joku lapsentekopyynnöistä närkästyy niin kovasti, että pitää oikein julkisesti ottaa asiaan kantaa, on turha enää samaan hengenvetoon vaatia asioita, jotka lankeavat yhä vähälukuisempien tulevien sukupolvien kustannettaviksi.

[Näin oli lausuttu Pekan porstua -blogissa 2.9.2017 julkaistussa merkinnässä Närkästymistalkoot, jonka taustoina ovat se, että Sosialidemokraattien uheenjohtaja Antti Rinne oli kehottanut suomalaisia "synnytystalkoisiin", ja ko. kehoituksesta syntyneet reaktiot.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti