keskiviikko 27. syyskuuta 2017

S Yritystuet hoidetaan edelleen ihan perseesti

Palaan vielä yritystukien uudistamiseen. Työuraltani tiedän, että yritystuet on selvitetty ja läpivalaistu hyvin perusteellisesti useaankin kertaan, analysoitu niiden hyvät ja huonot puolet. Leikkauspäätöksiä vaan ei ole saatu aikaan, pikemminkin päinvastoin.

Tuista parhaimmiksi havaittuja Innovaatiorahoituskeskuksen Tekesin tukia on toki leikattu. Mutta muita tukia onkin sitten pikemminkin lisätty. Uusimpana uutena otettiin tänä vuonna ihan muuten vaan käyttöön niin sanottu päästökauppakompensaatiotuki, 43 miljoonaa euroa. Rikkidirektiivikompensaatioilla tuetaan ihan perusteettomasti Suomen ja Ruotsin välillä edestakaisin kelluvia hotelliravintoloita. Tuulivoimalatuet tekevät niiden saajista roope ankkoja, joiden rinnalla joku kultakaivoksen omistaja näyttää köyhältä veljenpojalta Akulta.

Paljon valtion rahaa pantiin Äänekosken biosellutehtaaseen, Talvivaaran kaivoksesta puhumattakaan. Finnveran vientitakuuvaltuudet nostettiin 27 miljardiin euroon pääasiassa Turun telakan takia.

Lisättyjen yritystukien lista on pitkä, leikattujen lyhyt. Onnea vaan matkaan parlamentaariselle ryhmälle! Toivon parasta, mutta ennustan ihan muuta.

[työ- ja elinkeinoministeriön entinen nykyisin eläkkeellä oleva kansliapäällikkö Erkki Virtanen Ylen sivuilla 26.9.2017 julkaistussa kolumnissaan Yritystukia ei leikata vaan mielummin lisätään]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti