lauantai 7. toukokuuta 2022

S Viron pääministerin Kallaksen mielestä länsimaat menivät jo kolmesti Putinin halpaan ennen Venäjän suurhyökkäystä Ukrainaan

Länsimaisten päättäjien keskuudessa on eriäviä näkemyksiä siitä, kannattaako Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa yrittää vielä luoda keskusteluyhteyttä. Esimerkiksi Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhui Putinin kanssa puhelimessa aiemmin tällä viikolla.

Kallasta Putinin kanssa puhuminen ei kiinnosta.

”Putin on sotarikollinen, joten en näe mitään järkeä keskustella hänen kanssaan.”

Kallaksen mielestä länsimaat menivät jo kolmesti Putinin halpaan ennen Venäjän suurhyökkäystä Ukrainaan: vuonna 2008 Georgiassa, vuonna 2014 Krimillä ja heti perään Itä-Ukrainan Donbasissa.

”He pitävät vuoden tai kahden taukoa, ja sen jälkeen hirmutyöt jatkuvat. Heidän on maksettava ja jouduttava vastuuseen sotarikoksistaan.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 6.5.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa ”Putin on sota­rikollinen, joten en näe mitään järkeä keskustella hänen kanssaan”, sanoo Viron pää­ministeri.]

2 kommenttia:

  1. Kyllä tähän mennessä olisi pitänyt tulla jo selväksi, että Vladolf Putlerin kanssa voi neuvotella yhtä paljon kuin Adolf Hitlerin kanssa keväällä 1945.

    Kaikki tähänastiset yritykset ovat kilpistyneet Putlerin jankutukseen ukronatseista ja fasisteista, joista Ukrainan kansaa ollaan rauhanomaisella rauhanturvaerikoisoperaatiolla vapauttamassa.

    Hän on saattanut kenties jo alkaa uskoa siihen itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diktaattorit ympäröityvät ennen pitkää jees-miehillä. Todellisuudentaju alkaa sitten sakata.

      Luottamuksen palauttamisessa menee aikaa, eikä se tapahdu Venäjän nykyisen hallinnon aikana.

      Poista