lauantai 14. toukokuuta 2022

S "On ajettava poliittiset vastustajat ulos julkisista tiloista"

Olavosta ei kuitenkaan tullut merkittävä toimija brasilialaisessa politiikassa vain nettikursseillaan, vaan massahäirintätaktiikallaan. Eloisan mukaan Olavo kannatti ranskalaisen uusoikeiston ”metapolitiikan” karkeaa versiota. Sen sijaan että tyydytään vain levittämään rasistisia ideoita, normalisoidakseen rasismin kulttuurissa, on ajettava poliittiset vastustajat ulos julkisista tiloista.

[Näin oli lausuttu Sami Eerolan Sami Eerola ja spektaakkeliyhteiskunta -blogissa 3.4.2022 julkaistussa merkinnässä Presidentin gurun vilkas elämä, jossa käsitellään brasilialaista Olavo de Carvalhoa (1947‒2022), joka oli eräänlainen intellektuelli.]

[Tässä siteeraamani tekstinpätkä pätenee jossain määrin myös uusvasemmistoon.]

2 kommenttia:

  1. Vastustajien ulos ajaminen pääsi kunnolla vauhtiin 1920-luvun alun Euroopassa, kun muuan saksalainen kansallisaatetta ja sosialismia yhdistellyt populistipoliitikko perusti puolueeseensa Järjestysjoukot (Ordnertruppe) estämään ulosajetuksi tulemisensa poliittiista tilaisuuksistaan.

    Kunhan menestystä oli tullut hieman lisää, Järjestysjoukot nimettiin uudelleen Rynnäkköosastoksi (Sturmabteilung).
    Sen tehtävä ei enää ollut järjestyksenpito omissa tilaisuuksissa, vaan vastustajan tilaisuuksien lopettaminen niihin rynnäköimällä ja heidät ulos ajamalla.

    VastaaPoista