Yksi selitys on se, että olemme jatkuvasti tehneet elämästä helpompaa ja turvatumpaa ja asenteet ovat koko ajan tulleet vapaamielisemmiksi. Woke ei kuitenkaan ole huomaavinaan näitä parannuksia; on kuin woke-jengi olisi harmistunut siitä, etteivät he ehtineet mukaan 60-luvun kansalaisoikeustaistoihin!
Voi tietysti olla, että juuri nyt olemme jonkinlaisessa käännekohdassa, jossa asiat alkavatkin jostakin syystä mennä huonommin ja että wokelle on siksi tarvetta. Mutta tällaista populistista katastrofeilla pelottelua on ollut aina – ja valistus on siitä huolimatta jatkanut voittokulkuaan.
[Näin oli lausuttu tietokirjailija ja tiedetoimittaja Osmo Tammisalon kirjoittamassa 15.11.2021 julkaistussa blogimerkinnässä Kysymyksiä ja vastauksia wokesta.]
Mutta, mutta... eihän wokeilu tee "elämästä helpompaa ja turvatumpaa". Mitä olen kuullut wokeilun todellisuudesta, on että se tekee elämästä mutkikkaampaa ja tuottaa lisäksi riskin tulla poistetuksi (cancelled), muunmuassa työpaikasta. En sanoisi että siinä on kysymys elämän turvaamisesta.
VastaaPoistaJa totta, maailmasta on tullut vapaamielisempi. Mutta koko woke-touhu näyttää pyrkimykseltä ahdasmielisempään suuntaan. (Onko olemassa mitään sen suvaitsemattomampaa kuin tämän päivän "suvaitsevaiset")
Ahdasmielisyys saa aina uusia kasvoja.
Poista