perjantai 6. toukokuuta 2022

S Kazakstan työntää itseään pikku hiljaa erilleen Putinin Venäjästä

Pikku-uutinen Kazakstanista viime perjantailta: digitaalisesta kehityksestä vastaavan apulaisministeri Askar Žambakinin mukaan Kazakstan harkitsee luopumista yhteisen maksujärjestelmän kehittämisestä Venäjän valtiollisen Sberbankin kanssa. Asiasta kertoo uutissivusto Tengrinews.

Kazakstanin valtionpalveluista vastaavan komitean puheenjohtaja Alihan Baimenov arveli saman uutisen mukaan päivää aiemmin, että mallia omaan maksujärjestelmään voitaisiin hakea esimerkiksi Virosta tai Etelä-Koreasta.

Kazakstanilaisia ei voi moittia, sillä yhteistyö pakotelistoille päätyneen venäläispankin kanssa ei ole täysjärkistä touhua. Sberbankin vaikeudet ovat kuitenkin pikku juttu, kun hyökkäyssota Ukrainassa alkaa romuttaa sitä, mikä Venäjän etupiiristä on jäljellä.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 17.4.2022 julkaistussa Pekka Hakalan kirjoittamassa kolumnissa Keski-Aasian tasavallat haluavat nyt loitommalle Venäjästä – Jos Putinin sotimisen tarkoitus on etupiirien turvaaminen, on käymässä päinvastoin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti