tiistai 17. toukokuuta 2022

S Pääministeri Sanna Marin

Vuonna 1985 syntynyt Sanna Marin oli yhdeksänvuotias, kun Suomi liittyi EU:hun. Hänelle Urho Kekkonen ja Neuvostoliitto ovat pelkkiä sanoja, eivät henkilökohtaisia traumoja. Siksi Natokaan ei ole ollut Marinille mörkö vaan läntisten demokratioiden liitto. Natossa toimivat samat fiksut ja mukavat ihmiset, joihin pääministeri on tutustunut EU:n tapaamisissa.

Uuden sukupolven näkökulma on auttanut Marinia liihottamaan vasemmiston vanhojen ajatusurien yli. Hän ei ole käynyt kyselemässä neuvoja sen enempää Tarja Haloselta, Erkki Tuomiojalta kuin Paavo Lipposeltakaan vaan on hoitanut Nato-prosessia samalla määrätietoisella käytännöllisyydellä kuin koronavirusepidemiaa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 15.5.2022 julkaistussa Saska Saarikosken kirjoittamassa pääkirjoituksessa Kaksipäinen johto vie yksimielistä kansaa Natoon.]

[Vaikka pääministeri Marin ei olekaan korjannut Suomen sananvapauslainsäädännön valuvikoja ja vaikka hänen puheenjohtajakaudellaan ei hänen Sosialidemokraattinen puolueensa ole myöskään omaksunut Tanskan demarien puolueohjelmaa, niin siitä huolimatta Suomen vieminen puolustusliitto Naton jäseneksi vie Sanna Marinin historian lehdille.]

2 kommenttia:

  1. Tuskinpa vie.

    Eiköhän se ole Sauli Väinämö, joka kohoaa keskinkertaisesta presidentistä Suurten Valtiomiesten joukkoon Suomen johtajana, joka vei kansakunnan lopullisesti Länteen ja lopetti orjailun itäänpäin.

    Manna Sariini muistetaan vartaloministerityttönä, joka tykkäsi esitellä itseään muotilehtien kansikuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vain halusin olla ystävällinen, koska minulla on sydämen laajentuma.

      Poista