maanantai 9. toukokuuta 2022

S Poliisi palautti Hynemanin kotiin – vanhemmat passittivat hänet selviytymisleirille

Noin puolen vuoden harharetken jälkeen Hyneman tuli sattumalta poliisin pysäyttämäksi, ja viranomaiset palauttivat hänet takaisin kotiin.

”Vanhempani oppivat läksynsä eivätkä koskaan rankaisseet minua tai yrittäneet tehdä mitään vastaavaa. Kunhan minäkin olin kunnioittava, enkä sortunut rikoksiin tai väkivaltaan, he antoivat minun tehdä juttujani”, Hyneman muistelee.

Sen vanhemmat tosin tekivät, että passittivat nuoren Hynemanin selviytymisleirille. Ajatus ilmeisesti oli, että jos poika taas karkaisi, niin osaisipa ainakin pitää huolen itsestään.

Luonnossa tapahtuvalla, eloonjäämistaitoihin keskittyvällä leirillä oli Hynemanin mukaan vain yksi alaikäinen hänen lisäkseen. Muut olivat aikuisia ja se toinen alaikäinenkin keskeytti alkuunsa. Jamie kävi leirin loppuun ja oppi taitoja, joilla hankki myöhemmin myös elantonsa toimiessaan eloonjäämiskouluttajana. 

[Näin oli lausuttu Seura-lehden sivuilla 27.1.2022 julkaistussa Jukka Hiiron kirjoittamassa artikkelissa Myytinmurtajien Jamie Hynemanin nuoruudessa hippiliike eli kultavuosiaan – Tuleva propellipää karkasi 14-vuotiaana kotoaan: ”Se oli mahtavaa aikaa”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti