lauantai 14. toukokuuta 2022

S Ukrainan hallinto oli vuoteen 2014 asti ollut niin korruptoitunut, ettei maalla olisi ollut mitään saumaa jäsenyyteen

Ukrainalaisten mielestä Suomen on tartuttava mahdollisuuteen, kun sellainen on tarjolla. Venäjän joukot on sidottu Ukrainaan, ja Putinin on vaikea estää jäsenyyttä. Kun Ukraina syrjäytti Venäjä-mielisen hallintonsa, maa halusi itsekin puolustusliiton jäseneksi.

– Olimme sodan alussa vihaisia, miksi Nato ei sulkenut taivasta tai hyväksynyt meitä jäseneksi ensinkään. Toisaalta ymmärrämme, että Nato ei suojele muita maita, vaan omia jäseniään. Maa, jossa on avoin konflikti meneillään, ei pääse jäseneksi. Teimme päätöksemme liian myöhään. Jos teillä on mahdollisuus, liittykää, Starsky sanoo.

Hänen mukaansa hallinto oli vuoteen 2014 asti niin korruptoitunut, ettei Ukrainalla olisi ollut mitään saumaa jäsenyyteen. Kun Ukraina alkoi tehdä parannuksia, Venäjä oli jo käynnistänyt sodan Krimillä ja Itä-Ukrainan Donbassin alueilla.

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 12.5.2022 julkaistussa Antti Halosen kirjoittamassa artikkelissa Näkökulma: Ukrainalaiset patistavat nyt Suomea Natoon – ja heillä on siihen nämä 6 hyvää syytä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti