tiistai 12. huhtikuuta 2022

S Ystävyys vaatii tekoja myös Venäjältä

Molemmat vasta-argumentit ovat yhtä tyhjän kanssa, sillä ei Suomella ole minkäänlaista erityisasemaa. Muutamien julkisesti saatavilla olevien lähteiden valossa Moskovan toimintaa näyttää ohjaavan aatteellinen laajentumispyrkimys, jota silovikien hallinto on toteuttanut ainakin vuodesta 2005 alkaen. Lähteistämme syntyvän kuvan mukaan laajentumispyrkimys on riippumaton siitä, kuinka naapurimaat kohtelevat Venäjää. Turvassa ei säily pelkästään sillä, että keskittyy olemaan Venäjälle hyvä naapuri. Jos maa sattuu osumaan tiettyyn lokeroon Kremliä ohjaavassa ideologisessa näkemyksessä, sille on varattuna vuoronumero maan käytöksestä riippumatta. Korkeintaan epäitsenäiseksi vasallivaltioksi alistuminen auttaa.

Ja jos hyviä suhteita rakennetaan, se on tie, jota kuljetaan kahteen suuntaan. Venäjä on uhannut meitä sotilaallisilla seuraamuksilla viimeisen kahden viikon aikana kaksi kertaa. Ei niin toimita, jos halutaan olla hyvä ystävä. Suomi on ollut Venäjälle erinomainen naapuri ja on sitä varmasti jatkossakin, myös NATO:n jäsenenä, mutta ystävyys on vastavuoroinen suhde – se vaatii tekoja myös Venäjältä.

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 13.3.2022 julkaistussa katsauksessa ja kannanotossa NATO.]

3 kommenttia:

  1. Suomi oli kauan Imperialistisen Roistovaltio Ryssän suuntaan kuin alkoholistin vaimo, joka yrittää olla miehelleen äärimmäisen mieliksi ettei tämä taas löisi.

    Itsekin hän tiesi sen olevan vain hyvin hatara turva, sillä alkoholistihan saattoi saada lyömiseen oikeutuksen vaikkapa siitä, että häntä suututettiin olemalla suututtamatta!

    Suomi-neidon pikkusisko Viro oli aikansa Ryssä-alkoholistin seksiorja, mutta pakeni heti kun pystyi ja alkoi seurustella Maailman Vahvimman kanssa.
    Sitä lähtien hän on ollut turvassa, ihmetellen mikä isosiskoa vaivaa, kun hän vaan haluaa jatkaa alkoholistin miellyttämisyrityksiä.

    Vasta aivan viime aikoina Suomi-neito on alkanut tajuta, että alkoholisti Ryssä on nyt täysin arvaamattoman ja hengenvaarallisen väkivaltainen.

    Ja siitäkin huolimatta hänen ajatuksenpohjillaan on epäily, pitäisikö sittenkään kihlautua Maailman Vahvimman kanssa, joka on jo kosinut monta kertaa, vai sittenkin jatkaa alkoholisti-murhaajaraiskaajan mielistelyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaan. Mutta vaikuttaa kuitenkin vähän siltä kuin tämä olisi ikään kuin romaanin Heräämisiä jättiläistoisinto. Ainakin toivon näin olevan.

      Poista
    2. Tai tiukasti ottaen kyseessä ei edes ollut romaani, kun se perustui vahvasti tositapahtumiin.

      Poista